• Sorana Cîrstea se califică în sferturile de finală de la US Open.
  • Românca a învins-o pe elvețianca Belinda Bencic, cu un scor de 6-3, 6-3.
  • Aceasta este prima calificare în sferturi a Soranei Cîrstea, după Rolland Garros-ul din 2009.

Sorana Cîrstea, locul 30 WTA, a învins-o în două seturi pe Belinda Bencic, locul 13 WTA, în optimile de finală ale US Open, cu un scor de 6-3, 6-3. Românca s-a calificat astfel în sferturile de finală US Open, adăgând o nouă reușită în palmares. Aceasta o va întâlni în sferturi pe Karolina Muchova, din Cehia, locul 10 WTA.

Pentru Sorana Cîrstea este prima sa prezenţă în sferturi la US Open şi a doua prezenţă în această fază la un grand slam, după Roland Garros-ul din 2009. Atunci, ea a fost învinsă în sferturi la French Open de Samantha Stosur cu un scor de 6-1, 6-3.

Cîrstea devine cea mai în vârstă femeie care a ajuns pentru prima dată în sferturile de finală la Flushing Meadows, US Open. „Din păcate, în tenis, nu toată munca depusă este întotdeauna răsplătită”, a spus Cîrstea. „Deci este frumos să muncești din greu și să primești și recompensa”.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA

Următoarea oponentă a Soranei este Karolina Muchova, care a avansat cu o victorie 6-3, 5-7, 6-1 în fața chinezei Wang Xinyu. Meciul va marca a patra oară când cele două se întâlnesc la fileu în acest an, Muchova, câștigând la Dubai și Montreal, iar Cîrstea, ieșind victorioasă la Miami.

Citește și: