• În acest an, Emma Răducanu a petrecut mai mult timp în afara terenului decât pe teren.
  • Jucătoarea în vârstă de 20 de ani a încasat 12,1 milioane de lire sterline în ultimul an.
  • Doar 237.000 de lire sterline din această sumă au provenit din câștigurile obținute pe teren.

În acest an, Emma Răducanu a petrecut mai mult timp în afara terenului decât pe teren – a câștigat doar cinci meciuri și a trebuit să facă o pauză de trei luni pentru o intervenție chirurgicală. Jucătoarea în vârstă de 20 de ani a încasat 12,1 milioane de lire sterline în ultimul an, devenind astfel a șasea cea mai bine plătită jucătoare din lume, informează Daily Mail.

Doar 237.000 de lire sterline din această sumă au provenit din câștigurile obținute pe teren, iar restul a fost obținut prin contracte de sponsorizare în afara terenului. Câștigătoarea de la Roland Garros, Iga Swiatek, a fost singura jucătoare care a câștigat mai mult decât Răducanu, potrivit listei bogătașilor Forbes.

Novak Djokovic a fost desemnat cel mai bine plătit jucător de tenis din lume, în timp ce Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev și Rafael Nadal au completat top cinci. Emma Răducanu a semnat cu mai multe mărci, printre care Porsche, Nike și Dior, după ce a câștigat US Open în 2021. Cu toate acestea, ea s-a luptat să își egaleze succesul de atunci, tăind recent legăturile cu al cincilea antrenor în doi ani și luându-și o pauză pentru o operație la mână și la gleznă.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Anunțându-și decizia de a se opera în luna mai, fostul număr unu britanic a scris: Se poate spune cu siguranță că ultimele zece luni au fost dificile deoarece m-am confruntat cu o leziune recurentă la un os al ambelor mâini. Am încercat cât am putut de bine să gestionez durerea și să joc cu ea în cea mai mare parte a acestui an și la sfârșitul anului trecut, reducând drastic sarcina de antrenament, lipsind săptămâni de antrenament, precum și scurtând sezonul trecut pentru a încerca să o vindec. Din păcate, nu este suficient. Mă doare că voi rata evenimentele din vară și am încercat să minimalizez problemele, așa că le mulțumesc tuturor fanilor mei care au continuat să mă susțină atunci când nu cunoșteau faptele”.

Emma Răducanu, aflată acum pe locul 186 în lume, a apărut ultima dată pe teren în aprilie, când a pierdut în runda inaugurală a turneului Stuttgart Open.

Citește și: