• Canicula rămâne intensă și astăzi, cu temperaturi resimțite de peste 40 de grade.
  • Ploile lipsesc complet în sudul Europei, inclusiv în România.
  • Sâmbătă este în vigoare un cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat.

Canicula rămâne intensă și astăzi, cu temperaturi resimțite de peste 40 de grade. Ploile lipsesc, iar valul de căldură continuă până marți în toată țara. Astăzi maximele vor fi cuprinse între 33 și 39°C. Ploile lipsesc complet în sudul Europei, inclusiv în România. Canicula continuă până marți, cu maxime de până la 39°C. Doar muntele ne rămâne refugiu din fața caniculei. La altitudini de peste 1.300 de metri găsim temperaturi de 22-23 grade, în timp ce canicula a ajuns astăzi în toată țara.

Acest episod de caniculă mai durează, suntem la jumătatea sa, astfel că până marți, cel puțin, vom avea parte de aceleași temperaturi, cu peste 33-34 de grade în mare parte din țară cu până la 38-39 în partea de sud.

Valul de căldură se extinde în toată țara

Sâmbătă este în vigoare un cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat. Meteorologii anunţă că valul de căldură se va extinde în toată ţara. În Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crişanei, al Munteniei şi Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal şi podiş, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 şi 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 şi 22 de grade.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Tot sâmbătă este în vigoare o avertizare cod portocaliu prin care autorităţile anunţă un val de căldură în intensificare şi disconfort termic accentuat. În Banat, cea mai mare parte a Crişanei, sudul Olteniei şi al Munteniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…38 de grade.

Duminică va fi cod galben într-o mare parte a României. Potrivit avertizării, valul de căldură va persista în toată ţara. În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul şi sudul Moldovei, în Dobrogea şi în nordul Munteniei şi al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Citește și: