• Google a fost înființat în 1998 de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford.
  • Au trecut 17 ani de când cuvântul Google a intrat oficial în dicționarul american.
  • Tatiana Beliuță, editor Aleph News: Google încearcă să ajungă în pole position în cursa A.I.
  • Google a anunțat 25 de produse noi bazate pe inteligență artificială.

Gigantul tehnologic Google împlinește 25 de ani de la înființare pe 4 septembrie, rămâne cel mai folosit motor de căutare la nivel global.

Google se află acum într-un peisaj tehnologic care s-a schimbat dramatic de când Larry Page și Sergey Brin l-au fondat în 1998. Pe atunci era doar un motor de căutare și a trăit primele luni în garajul lui Susan Wojcicki, fosta șefă YouTube. Au trecut 17 ani de când cuvântul Google a intrat oficial în dicționarul american. Îmi amintesc de o discuție de la BBC despre dacă ar trebui să-l folosim ca verb din cauza potențialului său de a fi o reclamă gratuită pentru firmă.

Compania respectivă, acum parte a unui grup-mamă mai mare numit Alphabet, s-a diversificat de atunci în aproape toate domeniile tehnologiei și domină unele dintre ele într-o măsură care deranjează uneori autoritățile de reglementare anti-concurență. În acest moment, compania încearcă să ajungă în pole position în cursa A.I., dar unii spun că a rămas deja în urmă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

ChatGPT este „ucigașul Google”

Un inginer al companiei a susținut pe rețelele sociale că firma nu poate să câștige cursa A.I. Mai mult, ChatGPT a fost numit „ucigașul Google”. Gigantul tech a încercat să intre în cursă lansând chatbotul Bard, dar știi și tu că nu a avut același impact. Mai ales că a fost o lansare surprinzător de precaută. Bard a fost interzis pentru tinerii de sub 18 ani.

Dar Google nu s-a lăsat bătut și a anunțat 25 de produse noi bazate pe inteligență artificială. Așadar, nu aș zice că Google ratează trenul cu A.I. Mai mult, aș spune că sunt în centrul revoluției A.I. cu afacerea sa Google Cloud. Asta având în vedere cererea uriașă din partea companiilor mari și mici de a actualiza infrastructura și stocarea pentru încărcături uriașe de Generative AI. În concluzie, evoluţia companiei a fost una spectaculoasă.

Citește și: