Ucraina a cerut Germaniei rachete de croazieră Taurus. Acestea au o rază de acțiune de 500 de km

FILE PHOTO: German Chancellor Olaf Scholz looks on as Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy waves from the stage on the day of receiving Germany's prestigious Charlemagne Prize (Karlspreis) during the ceremony in Aachen, Germany, May 14, 2023. REUTERS/Jana Rodenbusch/File Photo

Ucraina a cerut Germaniei să îi furnizeze rachete de croazieră Taurus, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german al Apărării, scrie DW.

„Am primit o cerere din partea Ucrainei în ultimele zile”, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a ministerului pentru agenția de presă Agence France-Presse (AFP).

Rachetele solicitate au o rază de acțiune de peste 500 de kilometri, ceea ce ar permite Ucrainei să lovească teritoriul rusesc.

Până acum, aliații Kievului au fost prudenți în ceea ce privește furnizarea de arme Ucrainei care ar putea ajunge în Rusia.

Vineri, cancelarul german Olaf Scholz a reiterat că armele furnizate de Germania Ucrainei nu trebuie să fie folosite pentru a lovi teritoriul rusesc.

„Rusia a atacat Ucraina și de aceea Ucraina se poate apăra singură”, a declarat Scholz în timpul unei vizite în capitala estoniană Tallinn. „Și, în același timp, este clar că armele pe care le-am furnizat vor fi folosite doar pe teritoriul ucrainean”, a subliniat el.

Citește și

Exit mobile version