• Turcii își alegi duminică, în al doilea tur de scrutin, președintele pentru următorii 5 ani.
  • Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a adresat susținătorilor opoziției în timpul discursului său din districtul Beykoz din Istanbul.
  • În primul tur de scrutin, Erdogan a adunat 49.52% din voturi, devansându-l cu câteva procente pe contracandidatul său social democrat.

Turcii își alegi duminică, în al doilea tur de scrutin, președintele pentru următorii 5 ani.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a adresat susținătorilor opoziției în timpul discursului său din districtul Beykoz din Istanbul.

„Cred că susținătorii opoziției vor vota și ei pentru noi în turul doi al alegerilor prezidențiale care va avea loc mâine, 28 mai”, a spus el.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Erdogan a făcut apel la toți cetățenii să participe la vot: „Victoria noastră va fi victoria întregii țări. Democrația noastră va învinge” .

„În ultimii 21 de ani, Turcia ne-a fost încredințată, mâine suntem încredințați Turciei; națiunea noastră ne-a fost încredințată, mâine suntem încredințați națiunii noastre, a mai scris Erdogan pe Twitter.

În același timp, contracandidatul său, Erdogan, Kemal Kîlîcidarolu, a felicitat-o pe Merve Dizdar, actrița turcă premiată la Cannes.

„O felicit din toată inima pe Merve Dizdar, care a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Cannes. Astăzi, vom prezenta democrația tuturor sufletelor luptătoare din Turcia, care așteaptă zilele bune pe care le merită”.

În primul tur de scrutin, Erdogan a adunat 49.52% din voturi, devansându-l cu câteva procente pe contracandidatul său social democrat.

Aceste alegeri prezidențiale vor decide nu doar cine va conduce Turcia, ci şi cum va fi guvernată ţara, care vor fi prioritățile economice şi care va fi politica sa externă.

Citește și