• Rusia a atacat vineri dimineața Ucraina cu zeci de rachete și drone fără pilot, printre țintele vizate fiind capitala Kiev și orașele din regiunile centrale și sudice.
  • Un bilanț provizoriu al persoanelor ucise în atacuri arată cel puțin cinci victime.
  • De asemenea, Statul Major ucrainean a informat în această dimineață că, în ultimele 24 de ore, peste 65 de atacuri rusești au fost respinse, inclusiv în apropiere de Avdiivka, Marinka și Bahmut.

Rusia a atacat vineri dimineața Ucraina cu zeci de rachete și drone fără pilot, printre țintele vizate fiind capitala Kiev și orașele din regiunile centrale și sudice. Un bilanț provizoriu al persoanelor ucise în atacuri arată cel puțin cinci victime.

Comandantul-șef al forțelor armate ucrainene, Valerii Zalujnîi, a declarat că sistemele de apărare au interceptat 21 dintre cele 23 de rachete de croazieră rusești trase asupra mai multor regiuni ucrainene.

O femeie și un copil de trei ani au fost uciși” , a declarat Boris Filatov, primarul orașului Dnipro din centrul țării, potrivit Reuters.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ

De asemenea, imagini de pe rețelele sociale au arătat o clădire de apartamente în flăcări în orașul Uman.

Trei persoane au fost ucise în atacul din această dimineață asupra unui bloc de apartamente din acest oraș, aflat în regiunea ucraineană Cerkasîi, potrivit guvernatorului Ihor Tabureț.

„Potrivit informațiilor din acest moment, rachetele rusești au luat viața a trei persoane. Alte opt persoane sunt rănite” , a scris acesta pe canalul său de Telegram, scrie The Guardian.

În capitala ucraineană, administrația militară de la Kiev a anunțat vineri dimineață că nu s-au înregistrat victime în timpul atacurilor din timpul nopții. Totodată, sistemul antiaerian a fost activat, potrivit administrației orașului Kiev. Sirenele antiaeriene au început să sune în jurul orei 4 dimineața, iar alerta s-a încheiat aproximativ două ore mai târziu.

De asemenea, Statul Major ucrainean a informat în această dimineață că, în ultimele 24 de ore, peste 65 de atacuri rusești au fost respinse, inclusiv în apropiere de Avdiivka, Marinka și Bahmut.

Atacurile au loc a doua zi după ce Kremlinul a declarat că ar saluta orice ar putea aduce mai aproape sfârșitul conflictului, referindu-se la o convorbire telefonică de miercuri dintre președintele chinez Xi Jinping și președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește și

FOTO. Google Maps a făcut o actualizare a dezastrului din orașul ucrainean Mariupol. Cum arată după bombardamente
Recep Tayyip Erdogan s-a îmbolnăvit și își suspendă campania electorală. Ce anunț a făcut președintele turc

STUDIU. Cu ce sunt câinii de la Cernobîl diferiți de ceilalți? Descoperirile oamenilor de știință demonstrează detaliile care îi diferențiază