• Exploziile din portul Izmail, aflat de partea cealaltă a fluviului s-au văzut din Tulcea.
  • Un depozit de cereale, unul de combustibil şi infrastructura portuară au fost atacate cu drone kamikaze Shahed.
  • Operațiunile au fost suspendate în portul Ismail după atacul cu drone din noaptea de marți spre miercuri, potrivit Sky News.
  • Volodimir Zelenski: Lumea trebuie să recționeze. Rusia poate și trebuie să fie oprită!

Rusia a atacat din nou porturile dunărene ale Ucrainei, noaptea trecută. Exploziile din portul Izmail, aflat de partea cealaltă a fluviului s-au văzut din Tulcea, scrie Monitorul Apărării.

„Mai multe drone Shahed se deplasează peste apele Mării Negre, spre sudul Oblastului Odesa, orașul Izmail”, au scris Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe Telegram.

Recomandări

TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
OLANDA SPUNE ADIO EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

În Izmail, un depozit de cereale, unul de combustibil şi infrastructura portuară au fost atacate cu drone kamikaze Shahed.

Atacul vine în contextul în care mai multe nave de transport au reușit să treacă de blocada impusă de Rusia și au intrat Dunăre pentru a continua exportul de cereale din Ucraina.

În timpul nopții trecute, Rusia a atacat capitala Kiev și orașul Odesa.

Primul incident de la granița noastră a avut loc în dimineața zilei de 24 iulie, când porturile Reni și Izmail au fost atacate, iar o navă sub pavilion românesc a suferit avarii.

Volodimir Zelenski: Lumea trebuie să reacționeze!

Președintele Volodimir Zelenski spune că atacul din cursul nopții este unul asupra securității alimentare globale și cere comunității internaționale să intervină.

”Teroriștii ruși au atacat din nou porturi, cereale și securitatea alimentară globală. Lumea trebuie să recționeze. Rusia poate și trebuie să fie oprită”, a scris președintele Ucrainei pe Telegram.

Zelenski a mulțumit apărării antiaeriene ucrainene după ce 23 de drone iraniene Shaded-136/131 au fost doborâte în zona Odesa în cursul nopții.

Klaus Iohannis: Atacurile continue ale Rusiei, în apropierea României, sunt inacceptabile

Și președintele Klaus Iohannis a reacționat, după atacul de noaptea trecută.

„Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război și continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-și trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Nicolae Ciucă: Intenția Rusiei a fost să lezeze capacitatea de export a Ucrainei și să intimideze țările vecine

Președintele Senatului Nicolae Ciucă spune, după atacul Rusiei asupra portului Ismail, că intenția rușilor a fost să lezeze capacitatea de export a Ucrainei și să intimideze țările vecine.

„Rusia a atacat din nou portul Ismail. Și de această dată, intenția Rusiei a fost să lezeze capacitatea de export a Ucrainei și să intimideze țările vecine. Condamnăm aceste noi atacuri pline de cruzime care au vizat ținte civile, atacuri care destabilizează aprovizionarea cu hrană a mai multor țări, punând în grav pericol securitatea alimentară mondială. Cerealele ucrainene sunt așteptate în multe colțuri ale lumii, precum Africa, Orientul Mijlociu sau Asia de Sud. Rămânem ferm angajați și solidari cu Ucraina și restul lumii libere în această luptă cumplită, pentru apărarea drepturilor omului și pentru un viitor sigur, unde respectul pentru viețile omenești primează.”, a transmis Nicolae Ciucă.

Citește și: