• Forțele ucrainene au eliberat mai mult teritoriu în contraofensiva de vară în comparație cu armata rusă în timpul ofensivei de iarnă, declară secretarul britanic al apărării.
  • „Ucraina a recucerit deja aproximativ 300 kilometri pătrați din teritoriile sale”, potrivit ministrului britanic.
  • Wallace a sugerat că forțele ucrainene continuă să înregistreze progrese graduale, desfășurând operațiuni ofensive pe trei fronturi cheie din est și sud.

Ben Wallace, Secretarul britanic al Apărării, a declarat că forțele de apărare ucrainene au eliberat mai mult teritoriu în cadrul contraofensivei de vară decât a capturat armata de ocupație rusă în timpul ofensivei de iarnă, relatează EuroPravda.

Potrivit ministrului britanic, „Ucraina a recucerit deja aproximativ 300 kilometri pătrați” din teritoriile sale care se aflau sub ocupație rusă. „Este mai mult teritoriu decât a capturat Rusia în întreaga sa ofensivă de iarnă”, a spus el către Parlamentului britanic.

Wallace a subliniat că forțele ucrainene continuă să înregistreze progrese graduale, dar constante, desfășurând operațiuni ofensive pe trei fronturi cheie din est și sud.

Anterior, The New York Times a relatat că administrația președintelui american afirmă neoficial că contraofensiva ucraineană a început lent, iar rezultatele sale din primele săptămâni „dau de gândit”, dar nu se grăbesc să tragă concluzii.

Citește și