VIDEO. Șeful armatei ucrainene anunță contraofensiva împotriva rușilor: „A venit timpul să luăm înapoi ceea ce ne aparține”

  • Încercarea Ucrainei de a relua teritoriul ocupat din estul și sud-estul țării este „gata să înceapă”  și ar putea începe „mâine, poimâine sau peste o săptămână” ,  a declarat pentru BBC Oleksi Danilov.
  • El a avertizat că guvernul ucrainean „nu are dreptul să greșească” în privința deciziei, întrucât este o „ocazie istorică” pe care „nu o putem pierde” .
  • În calitate de secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Danilov se află în centrul cabinetului de război de facto al președintelui Volodimir Zelenski.

Încercarea Ucrainei de a relua teritoriul ocupat din estul și sud-estul țării este „gata să înceapă”  și ar putea începe „mâine, poimâine sau peste o săptămână” ,  a declarat într-un interviu acordat BBC Oleksi Danilov, secretar de stat responsabil cu Securitatea și Apărarea Națională a Ucrainei, scrie Le Monde

„Oleksi Danilov nu a dat o dată, dar a spus că un asalt pentru reluarea teritoriului de la forțele de ocupație ale președintelui Vladimir Putin ar putea începe „mâine, poimâine sau într-o săptămână”.

El a avertizat că guvernul ucrainean „nu are dreptul să greșească” în privința deciziei, întrucât este o „ocazie istorică” pe care „nu o putem pierde” .

În calitate de secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Danilov se află în centrul cabinetului de război de facto al președintelui Volodimir Zelenski.

Interviul său de la BBC a fost întrerupt de un mesaj telefonic al președintelui Zelenski, care îl convoca la o întâlnire pentru a discuta contraofensiva. 

La rândul său, generalul Valeri Zaloujny, comandantul șef al Forțelor Armate, a postat un videoclip pe Telegram, în care a anunțat că „a venit timpul să luăm înapoi ceea ce ne aparține ”.

Vedem trupe ucrainene pregătindu-se de luptă.

Citește și

Ești pasionat de călătorii? O companie te plătește pentru a te plimba gratuit o lună cu trenul prin Europa

Niksen: Tehnica olandeză de a gestiona stresul care presupune să nu faci nimic

FOTO. Google deschide un hub în cadrul Universității Politehnica București. Studenții își vor putea dezvolta abilitățile de programare