• Google a inaugurat vineri un nou Google Lab în incinta Universității Politehnica din București, un spațiu dedicat studenților.
  • Acest hub este găzduit de Facultatea de Automatică și Calculatoare a universității.
  • Vor fi acordate granturi pentru studenții la doctorat și master pentru cercetare în domeniile IoT (Internet of Things) și wearables.

Google a inaugurat vineri un nou Google Lab în incinta Universității Politehnica din București, un spațiu dedicat studenților „care doresc să-și dezvolte abilitățile de programare și dezvoltare a produselor digitale, precum și celor care își doresc să devină antreprenori și specialiști în domeniul tehnologiei”. Hub-ul este găzduit de Facultatea de Automatică și Calculatoare a universității.

Google Lab oferă studenților acces la cursuri, workshop-uri, școli de vară, programe de internship, dezbateri și invitați din lumea academică și tehnică, concursuri de tip hackathon și granturi. În următoarele luni, temele școlilor de vară programate includ „UI/UX, IoT programming, Deep Learning for Computer Vision sau Android Basics in Kotlin”, precum și ateliere de codare și asistență pentru studenții de licență în Inginerie în finalizarea proiectelor de diplomă.

De asemenea, vor fi acordate granturi pentru studenții la doctorat și master pentru cercetare în domeniile IoT (Internet of Things) și wearables. Hub-ul va găzdui și întâlniri lunare și cursuri în cadrul programului de carieră în Ingineria Software.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Potrivit unui comunicat de presă, inteligența artificială și tehnologiile emergente vor fi în centrul atenției. De asemenea, vor fi organizate evenimente trimestriale numite Google Tech Talks, la care vor fi prezenți specialiști ai companiei.

Google Lab face parte din programul Atelierul Digital, din cadrul Grow with Google România. Lansat în 2016, Atelierul Digital Google a stabilit parteneriate cu 15 universități din România, inclusiv deschiderea de hub-uri pentru dezvoltarea abilităților digitale. În prezent, există trei astfel de hub-uri în București (cel mai recent fiind Google Lab la Universitatea Politehnica), și alte șase în Timișoara, Cluj, Iași și Constanța.

Citește și