• Google a anunțat o actualizare majoră.
  • Noua politică urmărește să reprime escrocheriile și deturnarea de conturi.
  • Curățarea va include conturile Gmail, Drive și Photos.

Google a anunțat o actualizare majoră care va duce la ștergerea definitivă a mii, potențial chiar milioane, de conturi, dacă acestea nu au mai fost utilizate din 2021. Curățarea va include conturile Gmail, Drive și Photos care nu au fost utilizate sau conectate de cel puțin doi ani, scrie INDEPENDENT.

Într-o postare pe blog în care a anunțat actualizarea, Google a declarat că noua politică a fost adoptată în primul rând din motive de securitate, deoarece conturile mai vechi sunt de obicei mai vulnerabile la amenințări precum spam, escrocherii de phishing și deturnare.

Google declară: „Analizele noastre interne arată că conturile abandonate sunt de cel puțin 10 ori mai puțin susceptibile decât conturile active, de a avea configurată verificarea în doi pași. Ceea ce înseamnă că aceste conturi sunt adesea vulnerabile și, odată ce un cont este compromis, poate fi folosit pentru orice, de la furtul de identitate până la un vector pentru conținut nedorit sau chiar malițios, cum ar fi spam-ul.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Politica se va aplica doar conturilor personale, cele asociate cu organizații precum școlile și întreprinderile fiind în siguranță față de ștergerea acestora.

De când intră în vigoare

Actualizarea va intra în vigoare din această săptămână, însă niciun cont nu va fi șters până în decembrie 2023.

„Vom adopta o abordare etapizată, începând cu conturile care au fost create și nu au mai fost folosite niciodată”, a scris Google. „Înainte de a șterge un cont, vom trimite mai multe notificări în lunile premergătoare ștergerii, atât la adresa de e-mail a contului, cât și la adresa de e-mail de recuperare”.

Utilizatorii pot evita să fie prinși în procesul de curățare prin acțiuni atât de simple precum citirea unui e-mail trimis către cont sau vizionarea unui videoclip YouTube în timp ce sunt conectați.

Google găzduiește miliarde de conturi de utilizator, deși nu a făcut public câte dintre acestea sunt inactive.

Această măsură urmează anunțurilor similare de la Twitter, directorul executiv și proprietarul Elon Musk lansând recent o politică asemănătoare prin care numele de utilizator vor fi reciclate dacă sunt asociate cu conturi care nu au fost folosite „timp de mai mulți ani”.

Citește și