• Forțele ucrainene efectuează operațiuni de contraofensivă în cel puțin patru zone de pe front.
  • Surse rusești au raportat atacuri ucrainene în regiunea Luhansk, în apropiere de Bilohorivka. 
  • De asemenea, în zona dintre Donețk și Zaporijie, în special în Velyka Novosilka, trupele ucrainene au avansat și au anunțat duminică la prânz că au ,,eliberat” localitatea Blahodatne.

Forțele ucrainene efectuează operațiuni de contraofensivă în cel puțin patru zone de pe front, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). 

Purtătorul de cuvânt al grupului estic de forțe ucrainene, colonelul Serhi Cerevatîi precizează că trupe ale Kievului au avansat cu până la 1.400 de metri în zone nespecificate de pe frontul din Bahmut, iar bloggerii militari ruși spun că ucrainenii au avansat la nord-vest și nord-est de Bahmut, potrivit ISW

Surse din Rusia au scris despre activitatea Ucrainei în regiunea Lugansk, aproape de Bilohorivka, în vreme ce ministerul rus al Apărării și alte surse ruse susțin că trupele ucrainene efectuează atacuri localizate în zona de graniță dintre regiunile Donețk și Zaporojie, în special în zona Velika Novosilka. 

ISW scrie că imagini video localizate, ce au fost publicate pe 10 iunie, indică în plus că forțele ucrainene din regiunea Zaporojie au câștigat teren în timpul contraatacurilor de la sud-vest și sud-est de Orihiv. 

Institutul precizează că forțele ucrainene provoacă, deloc surprinzător, victime în atacurile inițiale împotriva unei părți dintre cele mai bine pregătite trupe ale Rusiei în Ucraina.

Însă, atacurile inițiale – și în special imaginile selectate pe care rușii le subliniază și diseminează intenționat – nu sunt reprezentative pentru toate operațiunile ucrainene. 

Citește și

FOTO. Cel mai nou angajat al companiei SpaceX a lui Elon Musk are doar 14 ani. Cine este Kairan Quazi

Trump a folosit monologul lui Matt Damon din filmul biografic al lui MJ „Air” în campania electorală. Studioul lui Ben Affleck nu și-a dat acordul

Accident pe platoul de filmare la sequel-ul „Gladiatorul”. Şase actori au fost răniți