• Zelenski a declarat că speră ca Vladimir Putin să poată fi adus în fața justiției.
  • Putin „merită să fie condamnat” și adus la Haga, a continuat Zelenski.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit miercuri seara târziu în Olanda pentru o vizită neanunțată anterior.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat joi o vizită neanunțată la Curtea Penală Internațională, care a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru presupuse crime de război în Ucraina.

Zelenski s-a aflat într-o vizită la Haga, care găzduiește CPI, precum și principalul organ judiciar al Națiunilor Unite, Curtea Internațională de Justiție. Orașul olandez se autointitulează orașul internațional al păcii și justiției.

Zelenski a fost întâmpinat în fața clădirii CPI de președintele Curții, polonezul Piotr Hofmański.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

Într-o conferință de presă, Zelenski a declarat că speră ca Vladimir Putin să poată fi adus în fața justiției, scrie presa internațională.

„Cu toții vrem să vedem un alt Vladimir aici, la Haga” , a spus el – o referire la mandatul de arestare emis pe numele lui Putin de către Curtea Penală Internațională (CPI) din oraș.

Putin „merită să fie condamnat” și adus la Haga, a continuat Zelenski, declarându-se încrezător că acest lucru se va întâmpla atunci când Ucraina va câștiga războiul împotriva Rusiei.

Citește și

Gwyneth Paltrow spune „cine e mai bun la pat”: Ben Affleck sau Brad Pitt?

Un bărbat în scaun cu rotile, „umilit” după ce a fost lăsat să se târască din avionul Ryanair: „Oricine își dorește să fie tratat în mod egal”

️Prigojin: „Forțele Armate ucrainene au început contraofensiva. Au o mulțime de oameni și arme”