VIDEO. Volodimir Zelenski: „Cu toții vrem să vedem un alt Vladimir aici, la Haga”

Ukraine's President Volodymyr Zelenskyy delivers a speech titled "No Peace Without Justice for Ukraine", in the Hague, Netherlands, Thursday, May 4, 2023. (Yves Herman/Pool via AP)

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat joi o vizită neanunțată la Curtea Penală Internațională, care a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin pentru presupuse crime de război în Ucraina.

Zelenski s-a aflat într-o vizită la Haga, care găzduiește CPI, precum și principalul organ judiciar al Națiunilor Unite, Curtea Internațională de Justiție. Orașul olandez se autointitulează orașul internațional al păcii și justiției.

Zelenski a fost întâmpinat în fața clădirii CPI de președintele Curții, polonezul Piotr Hofmański.

Într-o conferință de presă, Zelenski a declarat că speră ca Vladimir Putin să poată fi adus în fața justiției, scrie presa internațională.

„Cu toții vrem să vedem un alt Vladimir aici, la Haga” , a spus el – o referire la mandatul de arestare emis pe numele lui Putin de către Curtea Penală Internațională (CPI) din oraș.

Putin „merită să fie condamnat” și adus la Haga, a continuat Zelenski, declarându-se încrezător că acest lucru se va întâmpla atunci când Ucraina va câștiga războiul împotriva Rusiei.

Citește și

Gwyneth Paltrow spune „cine e mai bun la pat”: Ben Affleck sau Brad Pitt?

Un bărbat în scaun cu rotile, „umilit” după ce a fost lăsat să se târască din avionul Ryanair: „Oricine își dorește să fie tratat în mod egal”

️Prigojin: „Forțele Armate ucrainene au început contraofensiva. Au o mulțime de oameni și arme”

Exit mobile version