• Fostul amiral al Marinei SUA, James Stavridis, este de părere că Prigojin ar putea să nu reziste mai mult de 90 de zile.
  • „Vladimir Putin este un tip de persoană care nu iartă și nu uită niciodată”, a spus Stavridis.
  • Soarta liderului Wagner, Evgheni Prigojin, a devenit subiectul unor teorii intense după ce acesta a ajuns la un acord cu Moscova pentru a pleca în exil, în Belarus.

Zilele unui lider de război rus ar putea fi numărate. Fostul amiral al Marinei SUA, James Stavridis, este de părere că Prigojin nu rezistă mai mult de 90 de zile, în urma impasului cu Putin, scrie Fox News.

Soarta șefului Wagner, Evgheni Prigojin, a devenit subiectul unor teorii intense după ce acesta a ajuns la un acord cu Moscova pentru a pleca în exil, în Belarus.

„Filozofia Game of Thrones se aplică aici: Dacă te duci după rege, ar fi bine să îl omori pe rege”, a declarat fostul amiral despre înțelegerea lui Prigojin cu Kremlinul, în timpul unei apariții la emisiunea „Meet the Press” de duminică.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

„Prigojin nu a făcut asta”, a spus Stavridis. „El va fi acum izolat de cei 35.000 de luptători care l-au protejat. Este ca un șarpe al cărui cap a fost tăiat de corp”.

Comentariile lui Stavridis vin după ce duminică a fost dezvăluit că Prigojin a ajuns la un acord cu președintele rus Vladimir Putin pentru a se exila în Belarus, după o scurtă revoltă împotriva forțelor rusești, în urma căreia trupele sale au cucerit orașul Rostov pe Don și au demarat spre Moscova.

În loc să își continue trupele spre Moscova, Prigojin a încheiat un acord prin care se va îndrepta spre Belarus, în schimbul renunțării la mai multe acuzații împotriva sa.

Stavridis a pus la îndoială înțelegerea dintre liderul Wagner și președintele Belarus, Lukașenko, care a mediat conflictul dintre cele două părți. Amiralul a menționat că Putin ia măsuri extreme împotriva potențialilor inamici politici.

„Nu cred că va rezista între 60 și 90 de zile, sincer, pentru că Putin, în inima sa întunecată, este un tip de persoană care nu iartă și nu uită niciodată”, a spus Stavridis. „El va face tot ce poate pentru a se răzbuna pe Prigojin”.

Soarta lui Prigojin a fost pusă la îndoială și de David Martin de la CBS News, care a susținut că Putin ar putea încerca să-l otrăvească pe șeful mercenarilor în timp ce se află în exil.

„Cine spune … Putin o să se țină de cuvânt?” a întrebat Martin în timpul unei apariții la emisiunea „Face The Nation” duminică. „Dacă aș fi Prigojin, mi-aș ține gărzile de corp aproape și degustătorul de mâncare mai aproape, pentru că otrava este unul dintre instrumentele preferate ale lui Putin pentru a se răzbuna”.

Citește și