• Cele șase aeroporturi evacuate sunt cele din Nantes, Nisa, Toulouse, Lille, Lyon și Paris Beauvais.
  • În Bron, alerta s-a încheiat, după ce în urma verificărilor nu s-a găsit nimic suspect.
  • Trei aeroporturi înregistrau întârzieri majore după ora 12.00.

Este alertă de securitate în toată Europa. Mai multe aeroporturi sunt evacuate în Franța în urma amenințărilor cu bombă. Aeroporturile vizate sunt Lille, Lyon, Nantes, Nisa, Toulouse și Beauvais.

Toate persoanele au fost evacuate, pentru a se face cercetările necesare. Niciun avion nu a decolat de pe aeroporturile respective, a transmis Direcția Generală de Aviație Civilă.  Din avioanele care tocmai au aterizat, pasagerii fie sunt debarcaţi la capătul pistei, fără a li se permite să meargă în clădirea aeroportului, fie sunt invitaţi să aştepte în avionul lor terminarea verificărilor.

În Bron, alerta s-a încheiat, după ce în urma verificărilor nu s-a găsit nimic suspect. Alerta pe aeroportul din Nisa a fost lansată după ce la terminalul 1 a fost găsit un bagaj abandonat, care a fost neutralizat. „A existat doar o alertă de pachet suspect, ceva frecvent, care a necesitat instituirea unui perimetru de securitate. Dar totul a revenit la normal”, se arată într-un comunicat al aeroportului din Nisa.

Recomandări

VA CÂNTA CELINE DION LA JO?
CE VREA NETANYAHU DE LA SUA
WHATSAPP VINE CU NOI AVATARE
CHARLES INVESTEȘTE ÎN ELICOPTERE
TE CONFRUNȚI CU MAHMUREALĂ EMOȚIONALĂ?
CANICULA LOVEȘTE INDUSTRIA HORECA

Trei aeroporturi înregistrau întârzieri majore după ora 12.00: Toulouse-Blagnac (două ore la sosire, o oră și jumătate la plecare), Lille-Lesquin (o oră și jumătate la sosire și la plecare) și Beauvais-Tillé (aproape două ore la plecare).

Citește și