• Bătăile inimii se sincronizează atunci când publicul urmărește un concert de muzică clasică.
  • Energia și gândurile persoanelor pot fi sincronizate în timpul unui spectacol.
  • În studiu s-au folosit arii ale Ludwig van Beethoven și ale lui Johannes Brahms.

Muzica unește oamenii, iar un nou studiu de la Universitatea din Berna, Elveția, confirmă acest lucru. Cu stimulii potriviți, energia și gândurile mai multor persoane pot fi sincronizate în timpul unui spectacol.

Studiul arată că bătăile inimii și ritmul de respirație al publicului se sincronizează atunci când aceștia urmăresc un concert de muzică clasică. La această concluzie s-a ajuns în urma unei monitorizări a peste 132 de persoane, cu vârste între 18 și 85 de ani, care au fost separate în 3 grupuri pentru a urmări diferitele „efecte” pe care le au anumite lucrări ale marilor artiști clasici, asupra lor, asta în timp ce purtau senzori corporali.

S-au folosit arii ale Ludwig van Beethoven și ale lui Johannes Brahms. Studiile anterioare au evidențiat, de asemenea, ca nu numai membrii publicului, ci si muzicienii si dirijorii pot prezenta reacții fizice sincronizate in timpul spectacolelor. Cercetările nu se aplică doar în cazul concertelor de muzică clasică, ci și în cazul pieselor de teatru.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Citește și