• Cele șase țări sunt Lituania, Olanda, Polonia, Estonia, România și Croația.
  • Echipa a fost formată anterior pentru a ajuta alte țări, parteneri și instituții din UE.
  • Mai mulți hackeri militari au realizat o serie de atacuri DDoS care au scos din funcțiune site-uri bancare și guvernamentale din Ucraina.

Șase țări din Uniunea Europeană trimit o echipă de experți în securitate cibernetică în Ucraina pentru a ajuta la gestionarea amenințărilor cibernetice după ce Rusia a recunoscut oficial două regiuni separatiste din estul Ucrainei, a declarat marți ministrul adjunct al apărării din Lituania.

Ca răspuns la o solicitare venită luni din partea Ucrainei, Lituania, Olanda, Polonia, Estonia, România și Croația vor trimite echipa de experți pe care au înființat-o anterior pentru a ajuta alte țări, instituții și parteneri din UE să facă față amenințărilor cibernetice, a declarat ministrul adjunct al apărării, Margiris Abukevicius.

Ucraina ar putea avea nevoie de ajutor pentru a face față unor incidente particulare sau de sprijin pentru a-și testa infrastructura în căutarea unor puncte slabe de securitate”, a declarat el pentru Reuters.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Hackeri militari ruși s-au aflat în spatele unei serii de atacuri DDoS (distributed denial of service) care au scos pentru scurt timp din funcțiune site-uri bancare și guvernamentale ucrainene, au declarat vineri Statele Unite și Marea Britanie.

Rusia a negat orice rol în DDoS, care a provocat perturbări relativ limitate marți, săptămâna trecută. Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat luni că experții britanici în domeniul cibernetic colaborează cu Ucraina pentru a ajuta la protejarea acesteia de activitatea Rusiei.