Şedinţa de guvern se amână, în contextul în care premierul Florin Cîţu a decis să îi înainteze preşedintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu.

Şedinţa de astăzi a Guvernului se amână, vom reveni în momentul convocării unei noi şedinţe de Guvern”, informează Executivul.

Potrivit unor surse din conducerea Alianţei USR PLUS, miniştrii acestei alianţe erau decişi să nu participe la şedinţa de guvern.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Decizia a venit după ce premierul Florin Cîţu a decis să îi înainteze preşedintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat premierul Florin Cîţu.

Liderul PLUS Dacian Cioloş a spus că modul în care a procedat Florin Cîţu, fără consultarea conducerii Alianţei USR PLUS şi a Coaliţiei, este absolut inacceptabil.

„Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil”, a transmis liderul PLUS, Dacian Cioloș.

Și fostul premier Victor Ponta a comentat decizia schimbării lui Vlad Voiculescu. „Este prima dată în ultimii 5 ani când prim-ministrul Guvernului României acționează și ia decizii așa cum trebuie să facă un prim-ministru!”, spune Ponta.

Lucian Romașcanu, senator PSD, spune că Voiculescu „a fost un ministru slab, rău intenționat, iar plecarea lui este târzie, dar un act de normalitate. De aceeași părere este și Marcel Ciolacu: „Revocarea lui Vlad Voiculescu a venit mult prea târziu pentru mulți români care și-au pierdut viața”.