• Președintele ANPC a provocat panică printre consumatori.
  • Constantinescu a spus că puii îngălbeniți din magazine au salmonela.
  • Șeful ANPC a revenit și a spus că puii îngălbeniți nu reprezintă un pericol.

Nu e totul alb sau negru. E și galben. Cel puțin în viziunea șefului ANPC, Horia Constantinescu, care de două zile trăiește în zodia răzgândirii. Ieri a avertizat că în magazine sunt vânduți pui de găină „îngălbeniți”, ca să pară mai sănătoși și mai buni, când de fapt sunt „împănați cu tulpini de salmonela periculoase”.

Constantinescu a revenit apoi și a spus că de fapt furajele care dau culoarea galbenă puilor nu sunt toxice, nici pentru ei și nici pentru om, dar că „reprezintă o practică comercială înșelătoare, ca să pară că e vorba despre pui de calitate superioară”.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a intervenit în scandal și a demontat afirmațiile lui Constantinescu, căruia i-au recomandat să aștepte analizele de la laboratoarele autorizate înainte să facă afirmații.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Astăzi, nehotărârea șefului ANPC a continuat. Horia Constantinescu a anunțat inițial că demisionează din funcție, după ce a fost anunțat drept candidat PSD la Primăria Constanța.

„Închin o ceașcă de cafea pentru fiecare dintre voi, cei care mi-ați arătat susținerea ce m-a mobilizat de-a lungul celor doi ani ca președinte al autorității. Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța. Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de președinte pentru a mă putea dedica campaniei și noului proiect. Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității.

Trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm. Pregătesc partajul, las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție”, a scris Constantinescu pe Facebook.

Șeful ANPC a revenit însă câteva ore mai târziu și a declarat că nu-și dă încă demisia, pentru că „mai are proiecte importante în desfășurare și nu vrea să le pună în pericol”.

Citește și