• „Ceea ce vedem este un dans foarte complicat”, a declarat joi șeful CIA.
  • Prigojin se deplasează, dar a fost recent în capitala belarusă Minsk, precum și în Rusia.
  • Este probabil ca Putin să încerce să câștige timp în timp ce se gândește cum să se descurce cel mai bine cu liderul grupului Wagner.

Președintele rus Vladimir Putin încearcă să câștige timp în timp ce se gândește cum să se descurce cu Evgheni Prigojin, afirmă directorul CIA. Prigojin este șeful grupului de mercenari Wagner, care a condus o revoltă în Rusia în urmă cu o lună.

Acea revoltă a scos la iveală slăbiciuni semnificative în sistemul de putere construit de Putin, a declarat șeful CIA, William Burns, conform BBC. Acesta a declarat la Forumul de securitate Aspen că liderul rus ar putea căuta în continuare să se răzbune pe Prigojin.

Ceea ce vedem este un dans foarte complicat”, a declarat joi șeful CIA. Prigojin se deplasează, dar a fost recent în capitala belarusă Minsk, precum și în Rusia, a spus el când a fost întrebat despre o înregistrare video recentă care aparent îl arată pe șeful Wagner în Belarus.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Este probabil ca Putin să încerce să câștige timp în timp ce se gândește cum să se descurce cel mai bine cu liderul grupului Wagner, a adăugat Burns. Acest grup de mercenari are încă valoare pentru conducerea Rusiei în locuri precum Africa, Libia și Siria și, prin urmare, era probabil ca dl Putin să încerce să separe grupul de liderul său.

Șeful CIA a declarat că Putin ar putea aștepta să se răzbune. Putin este o persoană care, în general, crede că răzbunarea este un fel de mâncare care se servește cel mai bine rece”, a spus Burns. Din experiența mea, Putin este apostolul suprem al răzbunării, așa că aș fi surprins dacă Prigojin va scăpa de o pedeapsă ulterioară”.

Citește și