• 11.3 mil. de oameni au zburat de pe aeroporturile din România în 2023.
  • Peste un milion de oameni au zburat în premieră de pe aeroportul Iași.
  • 6.7 milioane de oameni au zburat de pe aeroportul Otopeni în 2023.

Privește cerul – e plin de avioane. România decolează. Peste 11 milioane de oameni au zburat de pe aeroporturile din țară de la începutul anului și până acum – mai mulți decât în 2019, ultimul an dinainte de pandemie. Iașul a reușit o performanță. A ajuns la peste un milion de oameni care au trecut prin aeroportul din Iași.

Aeroporturile Băneasa, Oradea și Suceava au înregistrat și ele creșteri – în timp ce Aeroportul Otopeni a scăzut. Doar 6.7 milioane de oameni au zburat de pe el – cu 100 de mii mai puțini decât în 2019.În schimb, Aeroportul „Delta Dunării” de la Tulcea are o creștere de pasageri de 1.600%. În 2019, doar 12 oameni zburau pe el. Acum, sunt peste 200.

Și Wizz Air are mulți pasageri. Atât de mulți încât firma vinde mai multe bilete decât sunt locuri în avion. Asta pentru că mulți dintre ei nu mai apar la aeroport în ziua zborului.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Nici trenul ecologic european nu prea le convine oamenilor. De vină e prețul. Trenurile ecologice sunt cu 70% mai scumpe decât zborurile cu avionul. Ruta Barcelona-Londra costă aproape 400 de euro în timp ce un bilet de avion pe aceeași rută – costă doar 13 euro. La low-cost.

Citește și