• Şeful NATO, Jens Stoltenberg, va părăsi postul în octombrie 2024, vestea fiind dată chiar de liderul organizaţiei pentru CNN.
  • Întrebat dacă anul acesta este cu adevărat ultima sa prelungire, fostul premier norvegian a confirmat.
  • Stoltenberg trebuia să se retragă anul acesta, dar, din cauza războiului din Ucraina, membrii alianţei militare i-au prelungit mandatul cu încă 12 luni. 

Şeful NATO, Jens Stoltenberg, va părăsi postul în octombrie 2024. Fiind întrebat dacă anul acesta este cu adevărat ultima sa prelungire, șeful NATO a confirmat.

„Da, aceasta este ultima mea prelungire. Este un privilegiu să servesc ca secretar general al NATO şi este extrem de important, mai ales acum, când există un război în toată regula în Europa. Avem nevoie ca Europa şi America de Nord să fie unite, iar a fi secretar general pentru a contribui la acest lucru, a fost cu adevărat un mare privilegiu”, a declarat şeful NATO.

Diverși candidați au fost luați în calcul pentru a-l înlocui pe actualul șef al NATO, printre care premierul danez Mette Frederiksen, ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, și premierul spaniol Pedro Sanchez. Niciunul dintre candidații prezentați nu a reușit să obțină sprijinul tuturor celor 31 de state membre NATO.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Stoltenberg trebuia să se retragă anul acesta, dar, din cauza războiului din Ucraina, membrii alianţei militare i-au prelungit mandatul cu încă 12 luni. Astfel, Jens Stoltenberg se va retrage după un mandat de 10 ani. Jens Stoltenberg a fost ales secretar general al NATO în octombrie 2014.

Citește și