• Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, rămâne internat în spital
  • Acesta susține că este capabil să monitorizeze operațiunile zilnice ale Departamentului Apărării la nivel Mondial
  • Admiterea sa secretă la spital a generat preocupări de securitate și transparență, determinând lansarea a trei anchete cu privire la gestionarea crizei sale de sănătate

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, rămâne internat în „stare bună” după tratamentul pentru cancerul de prostată, a anunțat Pentagonul. Într-o declarație, s-a spus că Austin și-a reluat unele dintre sarcinile sale și că este în „contact cu personalul său superior”, scrie BBC. Există o dată specifică pentru ieșirea lui din spital.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat într-o unitate de terapie intensivă la 1 ianuarie din cauza complicațiilor unei intervenții chirurgicale pe care a avut-o la sfârșitul lunii decembrie. Dar oficialii înalți ai apărării și Casa Albă nu au aflat că era grav bolnav decât trei zile mai târziu.Într-o declarație publicată sâmbătă, secretarul de presă al Pentagonului, generalul general, Pat Ryder, a declarat că Austin „are acces deplin la capacitățile de comunicații sigure necesare și continuă să monitorizeze operațiunile zilnice ale Departamentului Apărării la nivel mondial”.

El a adăugat că va oferi „actualizări zilnice” despre starea sa.Secretarul apărării se află chiar sub președinte în lanțul de comandă al armatei americane și este considerat unul dintre cei mai importanți membri ai cabinetului. Admiterea sa secretă la spital a generat preocupări de securitate și transparență, determinând lansarea a trei anchete cu privire la gestionarea crizei sale de sănătate la Casa Albă. Inspectorul general al Pentagonului a spus că va investiga problema.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Lloyd Austin s-a confruntat cu critici pentru că nu le-a spus oficialilor înalți despre tratamentul său de zile întregi și de atunci și-a cerut scuze pentru că nu „s-a asigurat că publicul a fost informat în mod corespunzător”. Președintele Joe Biden l-a susținut, dar a recunoscut că nu este optim să nu fi dezvăluit gravitatea bolii sale. De atunci, Casa Albă i-a informat pe secretarii de cabinet că trebuie să arate clar administrației atunci când nu își pot îndeplini atribuțiile.

Citește și