• Francesca Albanese, raportor special al ONU pentru teritoriile palestiniene ocupate spune că situația din Gaza este „dincolo de o catastrofă umanitară”.
  • În același timp, mii de oameni s-au adunat duminică la Berlin pentru a-și arăta sprijinul față de Israel și pentru a cere eliberarea ostaticilor luați de Hamas.
  • La mitingul din fața Porții Brandenburg s-a adresat președintele germanFrank-Walter Steinmeiercare și-a exprimat sprijinul pentru acțiunea israeliană împotriva luptătorilor Hamas.

Francesca Albanese, raportor special al ONU pentru teritoriile palestiniene ocupate spune că situația din Gaza este „dincolo de o catastrofă umanitară”. Sâmbătă, 20 de camioane au intrat în Gaza în primul transport de ajutoare în teritoriu de când Israelul a impus un asediu total, în urmă cu două săptămâni.           

„Vorbim de o realitate în care 20 de spitale nu pot funcționa, 13.000 de persoane sunt rănite și 1,4 milioane de oameni au fost strămutați forțat de bombardamentele actuale. Este nevoie de o încetare a focului și de intrarea neîngrădită, fără obstacole, a întregului ajutor umanitar necesar, care este mult mai mult decât ceea ce pot livra 20 de camioane și aceasta este realitatea. Da, este o picătură în ocean.”, a spus Albanese.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

În același timp, mii de oameni s-au adunat duminică la Berlin pentru a-și arăta sprijinul față de Israel și pentru a cere eliberarea ostaticilor luați de Hamas. Oamenii au fluturat steaguri israeliene și  fotografii ale unora dintre persoanele date dispărute sau ținute ostatice de Hamas.

La mitingul din fața Porții Brandenburg s-a adresat președintele germanFrank-Walter Steinmeiercare și-a exprimat sprijinul pentru acțiunea israeliană împotriva luptătorilor Hamas.

Citește și: