• Clădirea Capitoliului a fost luată cu asalt de susținătorii lui Donald Trump.
  • Republicanii îl acuză pe Trump de lovitură de stat.
  • Joe Biden: Sunt șocat că în istoria democrației nosatre s-a ajuns într-un punct atât de negru.

Sever Voinescu, redactor șef Dilema Veche, a vorbit, în cadrul emisiunii ȘTIU, despre incidentele provocate de susținătorii lui Donald Trump, în Washington.

„Pentru mine este șocant și foarte trist. Trebuie să admit că nu e cu totul neașteptat, pentru că presiunea în Statele Unite a crescut enorm, presiunea socială. Rezultatele alegerilor au fost destul de strânse, cel puțin la început. Faptul că procesul electoral a fost nebișnuit de lung și de contestat, a făcut ca legitimitatea a celor care au câștigat alegerile să fie serios puse la îndoială. Sunt revoltat de modul în care președintele Trump însuși a ales să se comporte în această perioadă și iată avem acest asediu în Capitoliu”, a opinat Sever Voinescu.

„Dacă lucrurile merg mai rău, evident că va urma o anchetă judiciară”

„Este pur și simplu incredibil! Dacă lucrurile merg mai rău, evident că va urma o anchetă judiciară, care poate duce în direcții neașteptate. Dacă există victimă împușcată, trebuie să înțelegem că mergem la un alt nivel cu toată această poveste. E limpede că președintele Trump a forțat lucrurile în ultimele două zile. Faptul că a ajuns să-l pună la colț și pe loialul său vicepreședinte Mike Pence, arată că președintele Trump aproape și-a pierdut mințile, în opinia mea”, a adăugat Sever Voinescu.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME