• Silicon Valley declară singurătatea ca fiind o urgență de sănătate publică.
  • Singurătata crește riscul de apariție a demenței, depresiei, anxietății și bolilor de inimă.
  • În România, 1 din 4 dintre vârstnici din mediul urban, se confruntă cu singurătatea.

Comitatul Silicon Valley devine primul din SUA care declară singurătatea ca fiind o urgență de sănătate publică. Mai multe cercetări au arătat că singurătata crește riscul de apariție a demenței, depresiei, anxietății, bolilor de inimă, accidentelor vasculare cerebrale și morții prematură, scrie NBC News.

Consiliul de supervizori al comitatului a adoptat marți o rezoluție prin care a declarat singurătatea drept o criză de sănătate publică și s-a angajat să exploreze măsuri care să promoveze conexiunea socială în comunitate.

Rezoluția nu rezervă în mod direct fonduri pentru programe de reducere a singurătății, ci mai degrabă semnalează angajamentul comitatului de a aborda această problemă și validează experiențele locuitorilor, a declarat David Canepa, vicepreședintele Consiliului de Supraveghere, care a introdus legislația.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

„Ceea ce încercăm să facem este să scoatem cu adevărat oamenii din colțuri și să le spunem: „Hei, uite, există o mulțime de oameni care se simt ca tine. Nu sunteți singuri. Și, mergând mai departe, iată câteva dintre lucrurile pe care le putem face pentru a vă sprijini'”, a spus el.

Canepa a adăugat că măsura a fost parțial inspirată de eforturile din Marea Britanie și Japonia, care au numit fiecare miniștri naționali pentru a aborda problema singurătății. De asemenea, el a fost influențat de conversațiile cu personalul său despre legăturile dintre singurătate și fumat și diabet, precum și de un sfat al medicului general Vivek Murthy din luna mai, care a îndemnat guvernele să acorde prioritate strategiilor de promovare a legăturilor sociale.

În România, 1 din 4 bătrâni se simt singuri

În România, 1 din 4 dintre vârstnici din mediul urban, se confruntă cu un grad ridicat de singurătate și 32% se simt excluși de restul lumii, conform studiului național Niciodată Singur.

Ne simțim singuri atunci când dorința noastră de a fi văzuți, auziți, acceptați, înțeleși sau cunoscuți de alții este neglijată prea mult timp. Singurătatea este o parte dureroasă, dar comună a experienței umane.

„Gestionarea sentimentelor poate fi o provocare, deoarece fiecare individ experimentează singurătatea în mod diferit și din motive diferite. Una dintre cele mai bune modalități de a face un pas înainte în ceea ce privește reducerea sentimentelor de singurătate este de a exersa vulnerabilitatea cu alte persoane. Vestea bună este că acest lucru nu trebuie să fie dificil. Puteți începe prin a face ceva ce vă place alături de alte persoane. Ar putea fi vorba de dacing, gâfâială și chiar jocuri video, doar asigurați-vă că există o șansă de a vă conecta cu oamenii în afara activității”, a explicat Dr. Therese Mascardo, medic psihiatru.

Citește și