• Silvio Berlusconi a fost reinternat la Spitalul San Raffaele din Milano pentru un control medical programat.
  • Fostul premier italian suferă de o infecție pulomnară, asociată cu leucemia melomoncitară.
  • Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat în ultimii ani, cu intervenții chirurgicale și internări frecvente în spital.

Silvio Berlusconi, fostul premier italian, a fost readmis vineri la spitalul din Milano pentru a efectua un control medical programat, la scurt timp după ce a fost externat în urma unei perioade lungi de spitalizare.

La vârsta de 86 de ani, Berlusconi a părăsit Spitalul San Raffaele luna trecută după șase săptămâni de tratament pentru o infecție pulmonară asociată cu o formă cronică de leucemie mielomonocitară, un tip de cancer care afectează celulele albe din sânge.

„Silvio Berlusconi se află în prezent la Spitalul San Raffaele pentru a se supune testelor programate în legătură cu patologia sa hematologică cunoscută”, se arată în buletinul spitalului San Raffaele semnat de medicii Alberto Zangrillo și Fabio Ciceri.
Acesta a adăugat că verificările, care au venit mai devreme decât era prevăzut, nu au fost legate de „nicio critică sau alarmă” și au răspuns „la criteriile clinice de practică normală în medicină”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Fostul premier italian, a fost readmis vineri la spitalul din Milano pentru un control medical programat. Berlusconi a deținut funcția de prim-ministru în mai multe perioade, iar partidul său Forza Italia face parte din coaliția de dreapta a premierului Giorgia Meloni.

Surse din Forza Italia au indicat că Berlusconi ar putea petrece noaptea în spital, iar presa locală a relatat că acesta ar urma să rămână acolo peste noapte. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă întâlnirea programată pentru sâmbătă cu membrii de vârf ai Forza Italia, inclusiv miniștri, va avea loc.

Acțiunile MFE-MediaForEurope (MFEB.MI), companie controlată de familia Berlusconi, au înregistrat o creștere de aproximativ 6%.

Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat semnificativ în ultimii ani, având o intervenție chirurgicală pe cord deschis în 2016 și numeroase internări în spital, inclusiv după ce a contractat COVID acum trei ani.

„Haide, Silvio”, a scris vicepremierul Matteo Salvini, unul dintre principalii aliați politici ai lui Berlusconi, într-o postare pe Instagram, comentând vestea spitalizării lui Berlusconi.

Salvini a emis o declarație în care a menționat că a discutat cu Silvio Berlusconi prin telefon și i-a solicitat informații despre starea sa de sănătate.

Citește și: