• Furnizorii de servicii ar trebui să prevină difuzarea de informații dăunătoare și ilegale.
  • China intenționează să restricționeze și să controleze utilizarea serviciilor wireless de partajare a fișierelor între dispozitivele mobile.
  • Furnizorii de servicii ar trebui, de asemenea, să ofere date și asistență tehnică autorităților relevante.

China intenționează să restricționeze și să controleze utilizarea serviciilor wireless de partajare a fișierelor între dispozitivele mobile, cum ar fi airdrop și Bluetooth, după ce acestea au fost folosite de protestatari pentru a se sustrage de cenzură și pentru a răspândi mesaje de protest, scrie TheGuardian.

Administrația Cyberspace din China, cel mai important organism de reglementare a internetului din țară, a lansat proiecte de reglementări privind „servicii de rețea cu plasă de gamă apropiată” și a lansat marți o consultare publică de o lună.

Conform regulilor propuse, furnizorii de servicii ar trebui să prevină difuzarea de informații dăunătoare și ilegale, să salveze înregistrările relevante și să raporteze descoperirea acestora autorităților de reglementare.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Furnizorii de servicii ar trebui, de asemenea, să ofere date și asistență tehnică autorităților relevante, inclusiv autorităților de reglementare a internetului și poliției, atunci când efectuează inspecții. De asemenea, utilizatorii trebuie să se înregistreze cu numele lor reale.

În plus, caracteristicile și tehnologiile care au capacitatea de a mobiliza opinia publică trebuie să fie supuse unei evaluări de securitate înainte de a putea fi introduse.

„Noile proiecte de regulamente ar aduce ferm în aparatul de control al conținutului online din China, airdrop și servicii similare”, a declarat Tom Nunlist, analist senior la firma de consultanță Trivium China.

Android de la Google și alți producători chinezi de telefoane, cum ar fi Xiaomi și Oppo, oferă, de asemenea, funcții similare care sunt compatibile cu propriile dispozitive.

Apple se află în centrul atenției

Apple, în special, a intrat în centrul atenției după ce unii protestatari chinezi au folosit airdrop-ul în 2022 pentru a ocoli supravegherea și a transmite mesaje critice la adresa regimului, trimițându-le unor străini în transportul public. Instrumentul a fost o metodă relativ imposibil de urmărit pentru partajarea fișierelor în China, unde majoritatea rețelelor sociale și a platformelor de mesagerie sunt atent monitorizate.

La scurt timp, Apple a limitat utilizarea airdrop-urilor pe iPhone-urile din China, permițând utilizatorilor chinezi să primească fișiere de la persoane care nu au contact timp de doar zece minute o dată.

Regulile propuse vor prelua controlul asupra funcțiilor similare, necesitând ca primirea fișierelor și previzualizarea miniaturilor să fie dezactivate în mod implicit.

„Este în principal despre securitatea cibernetică, iar scopul principal este să se asigure că toată transmisia de informații poate fi urmărită în cazul în care se întâmplă lucruri problematice”, a declarat Gao Fuping, profesor de drept la Universitatea de Științe Politice și Drept din China de Est din Shanghai, pentru Sud. China Morning Post.

„Apple s-a confruntat cu critici în trecut pentru practicile sale de conformitate în China”, a adăugat Nunlist, analistul principal. „Implementarea controalelor airdrop ar putea duce cu ușurință la o retragere acasă în SUA.”

Citește și