• Marea Britanie se confruntă cu cel puțin o grevă în fiecare zi până la Crăciun.
  • Angajații din diferite industrii caută să obțină salarii mai bune.
  • Pe fondul furiei sindicatelor, premierul spune că „va face tot ce este necesar pentru a proteja publicul”.

Șefii sindicali au criticat planurile de desfășurare a 1.200 de soldați pentru a acoperi grevele, dar premierul a ripostat numindu-i „Grinches” care „vor să fure Crăciunul”.

Șefii sindicatelor susțin că militarii nu sunt „suficient de bine pregătiți” pentru a păzi granițele țării sau pentru a conduce ambulanțe și că nu ar trebui să fie puși într-o poziție atât de „ingrată” când au deja „destule pe cap”.

Premierul Rishi Sunak a declarat că sindicatele „provoacă suferință pentru milioane de oameni” prin ceea ce el a spus că sunt greve „sincronizate în mod crud” cu Crăciunul, subliniind în special acțiunile sindicale ale lucrătorilor feroviari. Scriind în The Sun on Sunday, el a declarat că lucrătorilor feroviari și ofițerilor de frontieră li s-au oferit „înțelegeri care sunt corecte și accesibile” – dar nu a menționat șoferii de ambulanță sau asistentele medicale.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

El a afirmat că „un număr tot mai mare de membri de sindicat doresc o înțelegere”, adăugând că aceștia „s-au săturat să fie soldați de rând în războiul de clasă al lui Mick Lynch (șeful sindicatului RMT)”.

Sunak a adăugat: „Chiar și laburiștii au recunoscut că cererile sindicatelor sunt inaccesibile. Dar ei vor continua să ia banii sindicatelor și să submineze interesele publicului călător.

„Laburiștii îi susțin pe Grinches care vor să fure Crăciunul pentru propriile scopuri politice. Facem tot ce putem pentru a ne asigura că oamenii au parte de Crăciunul pe care îl merită. Armata se intensifică și punem în aplicare alte măsuri pentru a menține serviciile în funcțiune acolo unde este posibil.”

Recurgerea la armată a stârnit critici în unele medii

Sara Gorton, șefa departamentului de sănătate al Unison, a avertizat că armata nu este „un substitut” pentru personalul calificat al ambulanței, în timp ce Nathan Holman, de la GMB, a declarat că aducerea de personal „neantrenat” ar fi mai degrabă un „obstacol” decât un ajutor.

Fără pregătire de specialitate în ceea ce privește depășirea limitelor de viteză și trecerea pe roșu, Holman a spus că militarii ar putea răspunde doar la „apelurile cele mai puțin urgente”.