• 15.000 de soldați din Garda Națională vor asigura paza Capitoliului pentru ziua de 20 ianuarie
  • Trupele ajunse în Washington sunt campate în interiorul Capitoliului.
  • Astăzi, în jurul orei 16.00 (ora României), încep dezbaterile în vederea punerii sub acuzare a lui Donald Trump

Soldații americani detașati în cadrul Gărzii Naționale pentru a asigura paza zilei de 20 ianuarie au ajuns la Capitoliu. Aceștia sunt campați chiar în interiorul clădirii și dorm pe jos. Un reporter a făcut o postare pe Twitter în care a prezentat situația din sediul Congresului SUA.

Tocmai am intrat în Capitoliu și am găsit efectiv sute de soldați care dormeau pe podeaua Congressional Visitor Center, având în vedere că străzile din jur sunt blocate. Cei mai mulți și-au luat în brațe armele, și-au tras uniforma pe ochi ca să nu fie deranjați de lumină și și-au aranjat echipamentul pentru proteste în ordine”, a scris Nathaniel Reed în postarea sa.

15.000 de soldați înarmați din Garda Națională vor asigura paza Capitoliului și a zonei din jur. Decizia Pentagonului și a secretarului armatei, Ryan McCarthy, a venit în urma revoltelor de săptămâna trecută. Susținătorii președintelui Trump au emis chiar amenințări cu moartea la adresa democraților.

Donald Trump este pus sub acuzare pentru „incitare la insurecție” în legătură cu atacul asupra Congresului SUA. Ședința Camerei Reprezentanților din SUA pentru procedura de impeachment va începe la ora 16.00, ora României. La Washington este stare de alertă de pe 11 până pe 24 ianuarie, după revolta de la Capitoliu.