• Partidele din coaliția de guvernare pierd procente. Asta arată cel mai recent sondaj de opinie publicat de INSCOP.
  • PSD scade la 28,7%, PNL înregistrează, de asemenea, o scădere, și ajunge la 18%.
  • Și AUR pierde procente, însă se menține peste 20% intenție de vot iar USR crește ușor până la 12,7%.

Partidele din coaliția de guvernare pierd procente. Asta arată cel mai recent sondaj de opinie publicat de INSCOP. PSD scade la 28,7%, PNL înregistrează, de asemenea, o scădere, și ajunge la 18%. Și AUR pierde procente, însă se menține peste 20% intenție de vot, iar USR crește ușor până la 12,7%.

Directorul INSCOP, Remus Ștefureac, și Ion Cristoiu, scriitor și publicist, au vorbit despre sondaj la Aleph News.

„În legătură cu PNL nu este o constatare surprinzătoare, pentru că la PNL trebuie să vedem un sondaj peste două-trei luni. A fost la guvernare nu și a promovat identitatea de partid, a fost un fel de PNL PSD-izat. Cred că cel mai important rezultat este scăderea PSD, o scădere pe care am anticipat-o.”, a spus Ion Cristoiu la Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Potrivit publicistului, AUR câștigă pentru că PSD face de ceva vreme, de când Marcel Ciolacu a venit în frunte, un experiment.

„Ce am publicat noi astăzi este mai mult decât un sondaj, am publicat rezultatele mai multor sondaje realizate în ultimii doi ani, din iunie 2021 până în iunie 2023. Acestea arată evoluția scorului partidelor politice în această perioadă. Sunt câteva lucruri care erau de așteptat, și anume faptul că partidele care sunt asociate cu guvernarea suferă de acest fenomen al erodării prezența la guvernare, mai ales într-o perioadă marcată de crize multiple.”, a spus Remus Ștefureac la Aleph News.

Dar, adaugă Remus Ștefureac nu este obligatoriu că erodarea să continue, depinde foarte mult de felul în care partidele guvernează.

Citește și