• Senatorul AUR Sorin Lavric a fost, în mai multe rânduri, în centrul atenției în urma declarațiilor misogine, pe care nu a încercat niciodată să le scuze
  • În luna decembrie, liderul AUR a fost dat afară din Uniunea Scriitorilor, după ce a declarat că „femeia poate fi cel mult dorită, în niciun caz admirată
  • Sorin Lavric a devenit acum ținta ironiilor în mediul online. Potrivit Adevărul, după ce și-a făcut publică declarația de avere, acesta pare că este întreținut de soție

Senatorul de Neamț din partea AUR, scriitorul Sorin Lavric, a generat, după alegeri, controverse, atunci în spațiul public au reapărut declarații și pasaje din cărțile sale care fac referire la femei, romi și maghiari.

Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii” și „Nu sunt un admirator al sexului frumos. (…) Admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată”. Cuvintele de mai sus aparțin parlamentarului AUR, care este, culmea, întreținut de soția sa.

Declarația de avere a senatorului, care e publică acum, după alegerea sa în Parlament, arată că Lavric a avut anul trecut un venit de 6.500 de lei obţinut dintr-un premiu de la Uniunea Scriitorilor, plus 3.900 de lei dintr-un salariu de cadru didactic asociat la UNATC I.L. Caragiale din Bucureşti.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Soţia lui Sorin Lavric a încasat, datorită funcţiei de procuror, aproximativ 210.000 de lei în 2020. Cei doi mai deţin două terenuri şi două apartamente în Piatra Neamţ, un autoturism Renault Clio şi suma de 290.000 de lei obţinută din vânzarea unui apartament. În ce privesc conturile bancare, Sorin Lavric deţine un cont cu aproximativ 5.000 de euro, în timp ce soţia sa are în patru conturi suma de 31.000 de euro.

Alte perle de-ale lui Lavric

„Nici un bărbat nu caută în femeie deșteptăciunea, profunzimea sau luciditatea. Cine vrea filosofie nu o va găsi în capul femeii, dar în schimb va găsi cufundarea în athanorul labios”

„Rostul femeii e să fie muză, după ce a încetat să mai fie amantă”

„Ce-și dorește o femeie e s-o faci să uite de condiția precară a alcătuirii sale blânde”

„Vopsirea unghiilor de la picioare e unul dintre oficiile cele mai absurde la care se poate preta femeia”

„Nu sunt un admirator al sexului frumos. (…) Admiri pe cineva pe care îl bănuiești a fi deasupra ta, pe când femeia poate fi cel mult dorită, dar în nici un caz admirată”.

La final, „femeia e văduvită de simțul destinului”.

Diana Șoșoacă, venituri de 250.000 de lei, de la Cabinetul de Avocatură Ivanovici

Colegă de partid cu Sorin Lavric, senatoarea anti-mască stă ceva mai bine. A câștigat 250.000 lei din avocatură în anul pandemiei. Deține un teren de 20.000 de metri patrati lângă București, dar și alte trei terenuri intravilane. Are trei locuințe și conturi de 15.000 de euro.

  • Teren agricol 20.000 mp în Balotești (Ilfov)
  • Trei terenuri intravilane
  • Două apartamente
  • Casă de vacanță
  • Obiecte de artă – 5.000 EURO
  • Conturi bancare – 15.000 EURO

Șeful celor doi, George Simion, nu a trecut în declarația de avere nicio locuință ori vreun cont de economii. Doar un autoturism Ford Fiesta.