• SpaceX, compania lui Elon Musk, a primit aprobarea de a închiria un al doilea complex de lansare de rachete la o bază militară din California.
  • SpaceX va putea lansa rachetele sale de mare putere „Falcon” de la Complexul de lansare spațială 6 de la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg.
  • Baza spațială Vandenberg Space Force Base permite lansări pe o traiectorie sudică deasupra Oceanului Pacific.

Forțele spațiale americane au anunțat luni că SpaceX, compania lui Elon Musk, a primit aprobarea de a închiria un al doilea complex de lansare de rachete la o bază militară din California, ceea ce pregătește compania spațială pentru cel de-al cincilea loc de lansare din Statele Unite, scrie Reuters.

Conform contractului de închiriere, SpaceX va lansa rachetele sale de mare putere „Falcon” de la Complexul de lansare spațială 6 de la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg, o bază militară de lansare la nord de Los Angeles, unde compania spațială operează o altă platformă de lansare. Aceasta mai are alte două în Florida și stația sa privată Starbase din sudul Texasului.

O declarație a Forțelor Spațiale, făcută luni seară. a precizat că o scrisoare de susținere a deciziei a fost semnată vineri de către comandantul Space Launch Delta 30, colonelul Rob Long. Declarația nu a menționat o durată a contractului de închiriere al SpaceX.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Noul loc de lansare, eliberat anul trecut de United Launch Alliance, o companie mixtă Boeing-Lockheed, oferă SpaceX mai mult spațiu pentru a face față unui program de lansare din ce în ce mai încărcat pentru lansări de sateliți comerciali, guvernamentali și interni.

Baza spațială Vandenberg Space Force Base permite lansări pe o traiectorie sudică deasupra Oceanului Pacific, care este adesea utilizată pentru sateliții de monitorizare a vremii, militari sau de spionaj care se bazează în mod obișnuit pe orbite terestre polare.

Concesionarea Complexului de lansare spațială 6 de către Space Launch Complex-6 vine în contextul în care companiile de rachete se pregătesc să concureze pentru programul de lansare spațială de securitate națională din faza 3 al Pentagonului, un efort de achiziție de lansări militare de anvergură care se așteaptă să înceapă în aproximativ un an.

Citește și