• Fernando Valdes, secretar de stat în Ministerul Trismului, a declarat că Spania va implementa la un sistem pilot de certificate digitale în luna mai și va fi „gata să primească turiști în iunie”
  • El a spus că certificatele nu sunt „o baghetă magică”
  • Spania, unde turismul reprezintă 12% din PIB, se află în al patrulea val al pandemiei

Spania și-a propus să redeschidă granițele pentru turiști, începând cu luna iunie, sub schema certificatului de sănătate digital Covid, scrie The Guardian.

Documentul va permite oamenilor să călătorească dacă au fost vaccinați sau dacă au rezultat negativ, deși nu au fost imunizați sau dacă s-au vindecat de COVID-19.

Anunțul a fost făcut de Fernando Valdes, secretar de stat în Ministerul Trismului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Valdes a declarat că Spania va implementa la un sistem pilot de certificate digitale în luna mai și va fi „gata să primească turiști în iunie”. El a spus că certificatele nu sunt „o baghetă magică”.

Ceea ce oferă aceste certificate, a continuat Fenando Valdes, este un grad ridicat de securitate, deoarece ar permite turiștilor să călătorească dacă ar fi fost vaccinați, dacă ar avea rezultate negative în ciuda faptului că nu s-au imunizat sau dacă s-ar fi recuperat deja după ce s-au infectat cu coronavirus.

Spania, unde turismul reprezintă 12% din PIB, se află în al patrulea val al pandemiei. Până în prezent, coronavirusul a infectat 3.496.134 de persoane din țară și a provocat 77.855 de decese.

Eforturile de vaccinare a populației Spaniei, de aproximativ 47 de milioane de oameni, cresc din ce în ce mai mult, fiind deja administrate 14.994.667 de doze de vaccin și 4.020.945 de persoane au primit deja ambele doze.