Starea de alertă expiră, în România, pe 8 martie, la miezul nopții. Ce presupun noile recomandări

People wear face masks as they walk along a street in Montreal, Sunday, Oct. 18, 2020, as the COVID-19 pandemic continues in Canada and around the world. Covid Que, Montreal, Canada - 18 Oct 2020,Image: 564385966, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Starea de alertă expiră în România pe 8 martie, la miezul nopții. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, confirmă că Guvernul nu va prelungi starea de alertă. Ministerul Sănătății ar trebui să prezinte eventuale recomandări sau măsuri care să se aplice începând cu 9 martie.

Pentru că mâine este ultima zi în care rămâne activă starea de alertă generată de nevoia de a gestiona pandemia de COVID-19, sunt abilitat să vă comunic că va rămâne ultima zi, Guvernul nu va prelungi starea de alertă. Ca atare mâine la miezul nopții va expira starea de alertă în România”, a declarat, luni seară, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

În ce privește formularul de localizare a pasagerului și certificatul verde, Cărbunaru a spus că Ministerul Sănătății va clarifica în perioada imediat următoare reglementările.

În urmă cu trei zile, președintele Klaus Iohannis spunea că pandemia se află pe o pantă accelerat descendentă, iar valul cinci este aproape de a se încheia.

Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat astăzi o şedinţă de evaluare cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România”, declara Iohannis.

Ultima dată, starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile pe 7 februarie.

Ce presupune ridicarea stării de alerta:

Marți, restricțiile care rămân în vigoare, precum și cele eliminate, vor fi anunțate oficial.

Starea de alerta este valabilă pana mâine la 00:00, astfel că, restricțiile se ridică din 9 martie.

Exit mobile version