• Un avion al IDF a atacat casa liderului Hamas din Gaza, Yahya Sinwa.
  • Hamas: Captivii israelieni au fost plasați în locuri securizate și în tuneluri.
  • IDF: Suntem pregătiți în nord, în cazul în care palestinieni vor să atace.

În Israel a fost introdusă alerta de război după ce mii de rachete au fost lansate de luptătorii Hamas care trec granița pe toate căile. Ministrul palestinian al Sănătății a declarat stare de urgență în toate spitalele din țară, din cauza numărului foarte ridicat de răniți.

Miroslav Tașcu-Starve, expert în relații internaționale, spune că: „Da, din păcate situația nu este sub controlul armatei israeliene, în continuare urmăresc și eu informațiile. Ei sunt în apropiere de Fâșia Gaza, iar oameni care stau baricadați în casă și așteaptă ajutorul armatei israeliene.”

Miroslav Tașcu-Starv: Este o situație geopolitică extrem de dificilă

„Este poate cea mai violentă operațiune pe care Hamas o reușește în ultimii ani, au mai existat incidente în urmă cu 2 ani de zile, dar din 1967 a fost ultimul conflict dus la acest nivel”, a adăugat Mirosalv Tașcu-Starv.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

„Iranul a fost acuzat în nenumărate rânduri că furnizează și susține chiar și deschis atacul grupului Hamas, deci avem o situație geopolitică extrem de dificilă, de la invazia rusă în Ucraina la situația din Israel, faptele acestea pot crea situații și mai tensionate în Orientul Mijlociu”, a continuat Mirosalv Tașcu-Starv.

Citește și: