• În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.
  • Documentul arată că, de la începutul pandemiei până în prezent, în România, 95,3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.
  • Documentul mai spune că 83,1% din totalul deceselor au fost persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

Pe 3 decembrie 2020, în Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

„În temeiul articolului 108 din Constituția României, republicată, și al articolului 25, litera e) din Ordonanța de Urgență a Guvernului numărul 57/2019 privind Codul administrativ cu modificările și completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Recomandări

PARTIDELE CONTINUĂ NEGOCIERILE
FĂRĂ TAURUS PT. UCRAINA
ELEVII SE ÎNSCRIU LA BAC
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU EURO
DRUMUL SPRE SUCCES?
TE PRINDE CAMERA

Articolul 1 – Se aprobă Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România, denumită în continuare „Strategie”, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Articolul 2 – Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ministerele și celelalte organe de specialitate ale administrației publice centrale, precum și autoritățile administrației publice locale au obligația de a duce la îndeplinire măsurile specifice domeniului lor de activitate prevăzute în strategie.

Articolul 3 – Finanțarea obiectivelor prevăzute în Strategie se va face în limita fondurilor aprobate anual prin legile bugetare anuale, precum și din alte surse legal constituite, potrivit legii”.

Prim-ministrul Ludovic Orban a semnat Hotărârea privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

1 din 52 de cazuri a fost înregistrat la personalul medical

Documentul publicat în Monitorul Oficial arată că 1 din 52 de cazuri a fost înregistrat la personalul medical.

Mai mult, 83,1% din totalul deceselor au fost persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

Documentul mai spune că 59,2% din decese au fost bărbați, iar 95,3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

Conform Hotărârii privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, publicată în Monitorul Oficial pe 3 decembrie 2020, grupurile prioritare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 sunt următoarele:

  • Personalul din domeniul sănătății;
  • Personalul din centre rezidențiale și medico-sociale;
  • Populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției cu SARS-CoV-2;
  • Personalul din alte domenii cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Documentul spune că aceste grupuri prioritare ar trebui să primească vaccinul împotriva COVID-19 în prima etapă de vaccinare. După epuizarea primei etape, vaccinarea va fi disponibilă pentru toată populația.

Etapele de vaccinare împotriva COVID-19

Etapa 1 de vaccinare

Prima etapă de vaccinare împotriva COVID-19 include persoanele din categoria 1: lucrătorii din domeniul sănătății și social, din sistemul public și privat.

Vaccinarea se derulează prin unități sanitare / centre de vaccinare / echipe mobile de vaccinare, după caz, conform documentului publicat în Monitorul Oficial.

Etapa 2 de vaccinare

A doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19 include persoanele din categoria 2: populația cu risc ridicat de evoluție a infecției cu SARS-CoV-2.

Vaccinarea se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare / echipe mobile de vaccinare / medicină de familie, după caz, conform Hotărârii privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

Etapa 3 de vaccinare

A treia etapă include populația generală din a treia categorie.

Vaccinarea se derulează prin rețeaua de centre de vaccinare / echipe mobile de vaccinare / medicină de familie / centre de vaccinare drive-through, după caz, conform documentului publicat în Monitorul Oficial.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!