• SUA au anunțat vineri un nou pachet de ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina.
  • Pachetul include muniții pentru sistemul de rachete Patriot, sisteme și muniții pentru sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate.
  • Anunțul marchează cel de-al doilea pachet de asistență prezidențială pentru retragere (Presidential Drawdown Authority – PDA) de când președintele Joe Biden a semnat un pachet suplimentar de securitate.

SUA au anunțat vineri un nou pachet de ajutor militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, scrie CNN.

Pachetul include arme pe care Ucraina le-a cerut, inclusiv muniții pentru sistemul de rachete Patriot, sisteme și muniții pentru sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMAR), rachete antiaeriene Stinger, rachete de artilerie de 155 mm, vehicule de luptă Bradley și vehicule protejate împotriva ambuscadelor rezistente la mine (MRAP), printre alte echipamente.

„După cum a precizat președintele Biden, Statele Unite și coaliția internațională pe care am reunit-o vor continua să fie alături de Ucraina în apărarea libertății sale”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE STĂ ÎN CARTIERUL JUSTIȚIEI
NASA CAUTĂ URMELE VIEȚII PE MARTE

Anunțul marchează cel de-al doilea pachet de asistență prezidențială pentru retragere (Presidential Drawdown Authority – PDA) de când președintele Joe Biden a semnat un pachet suplimentar de securitate, asigurând o finanțare de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Luna trecută, la scurt timp după ce Biden a semnat această legislație, SUA a anunțat un pachet PDA de 1 miliard de dolari pentru Ucraina. Biden a declarat atunci că expedierile de echipamente către Ucraina vor începe „în următoarele câteva ore”. Și doar două zile mai târziu, secretarul apărării, Lloyd Austin, a anunțat un pachet istoric de investiții pe termen lung de 6 miliarde de dolari pentru achiziționarea de noi echipamente pentru Ucraina.

Citește și