• Statele Unite au anunțat miercuri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina.
  • Pachetul de ajutor miliatr pentru Ucraina este în valoare de 325 de milioane de dolari.
  • În acest timp, armata ucraineană pregăteşte o contraofensivă pentru a încerca eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia.

Statele Unite au anunţat miercuri un nou pachet de ajutor militar destinat Ucrainei, pentru a ajuta această ţară în conflictul cu Rusia, scrie Reuters.

Pachetul de ajutor miliatr pentru Ucraina este în valoare de 325 de milioane de dolari. Acesta include muniție pentru sistemele HIMARS, obuze de artilerie, rachete ghidate antitanc, sisteme antitanc AT-4, mine antitanc și vehicule explozive de curățare a traficului.

Totoadă, ajutorul militar oferit de SUA conține muniție pentru arme de calibru mic, patru vehicule logistice, muniții pentru avioane ghidate cu precizie, precum și echipamente de testare și diagnosticare pentru întreținerea și repararea vehiculelor.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Statele Unite vor continua să lucreze cu aliații și partenerii săi pentru a da Ucrainei puterea de a-și satisface nevoile imediate pe câmpul de luptă și nevoile pe termen lung de asistență în materie de securitate” , anunță Casa Albă.

Statele Unite și-au anunțat cel mai recent pachet de ajutor militar în valoare totală de 2,6 miliarde de dolari la începutul lunii aprilie. În total, de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, SUA au anunțat asistență militară pentru Ucraina în valoare de aproximativ 33 de miliarde de dolari.

În acest timp, armata ucraineană pregăteşte o contraofensivă pentru a încerca eliberarea teritoriilor ocupate de Rusia. Unii analişti militari cred că ucrainenii vor ataca în sud sau sud-est, în câmp deschis către Marea Azov, cu scopul de a străpunge legătura terestră a Rusiei cu Crimeea şi cu teritoriul ocupat în sudul Ucrainei.

Citește și
Miliarde de date personale sunt vândute pe Dark Web. Cum poți verifica dacă te afli printre aceste persoane

FOTO. Piloții de avioane F-22 testează o casca de ultimă generație a US Air Force

FOTO. În Norvegia s-a deschis „cel mai lung tunel pentru bicicliști din lume”. Cât a costat proiectul