• Ucraina antrenează opt noi brigăzi de asalt, care totalizează 40.000 de soldați.
  • Campania de recrutare face parte dintr-un plan de contraofensivă împotriva Rusiei.
  • Noii soldați sunt antrenați în antrenamente de tragere la țintă, în zborul dronelor și în salvarea soldaților răniți.

Ucraina antrenează opt noi unități militare numite brigăzi de asalt”, compuse din 40.000 de soldați, ca parte a contraofensivei planificate împotriva Rusiei în viitorul apropiat, potrivit Business Insider. În timp ce Rusia își continuă atacurile în estul Ucrainei, Kievul și-a consolidat campaniile de recrutare pentru a atrage noi voluntari.

Vreau ca războiul să se termine cât mai curând posibil și sper că brigada de atac va face ca acest lucru să se întâmple mult mai repede”, a declarat pentru Reuters Aleks, un traducător fără experiență militară anterioară, într-o locație nedeclarată din Ucraina. Aleks nu și-a dat numele de familie din motive de securitate.

Dmytro, un alt recrut care a lucrat anterior la o casă de schimb valutar, a declarat: Am vrut să mă înrolez și mai mult pentru că vreau răzbunare, oricât de dur ar suna în secolul XXI. Trebuie să ne răzbunăm pentru toți oamenii noștri, pentru copiii uciși”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Campania de recrutare pentru noile brigăzi, întocmite de Ministerul de Interne și nu de armată, a început în februarie, potrivit postului de știri. noile unități militare vor lupta alături de armata ucraineană, dar va dura până la patru luni pentru a-i antrena pe cei care nu au experiență militară anterioară, a declarat ministrul de interne Ihor Klymenko. Foști ofițeri de poliție sau soldați ar putea fi instruiți în două luni, a spus el.

2,5% din brigăzi sunt formate din femei luptătoare, a adăugat el. Pentru ele, obiectivul este de a elibera Ucraina„, a declarat Klymenko într-un interviu la Kiev. Scriem marea istorie a statului nostru pentru multe decenii viitoare”.

La sfârșitul lunii trecute, într-o locație secretă, membrii brigăzii Granița de oțel” au fost antrenați în antrenamente de tragere la țintă, în zborul dronelor și în salvarea soldaților răniți. Celelalte brigăzi se numesc Hurricane, Spartan, Chervona Kalyna, Frontier, Rage, Azov și Kara Dag – un munte din Crimeea.

La mai mult de un an de la invazia Rusiei în țară, o operațiune de contraofensivă este considerată crucială pentru Ucraina. Dacă luptătorii nu reușesc să recupereze teritoriul de la trupele rusești de ocupație, acest lucru i-ar putea determina pe aliații occidentali să propună negocieri între Kiev și regimul lui Putin.

Valeriy Padytel, comandantul Frontierei de Oțel, nu a vrut să facă aluzie la momentul în care vor lansa atacul: Vom continua să ne antrenăm, ne vom antrena tot timpul în timp ce brigada se formează și în timp ce așteptăm ordinele de luptă”, a declarat el.

Citește și