• Coreea de Nord condamnă planul SUA de a aduce un submarin cu rachete nucleare în apele din apropierea peninsulei coreene.
  • Phenian a acuzat, de asemenea, avioanele de spionaj americane că îi încalcă spațiul aerian și avertizează că astfel de aparate pot fi doborâte.
  • Ministerului nord-coreean al Apărării: Washingtonul ar introduce arme nucleare strategice americane în peninsula coreeană pentru prima dată din 1981.

Coreea de Nord condamnă planul SUA de a aduce un submarin cu rachete nucleare în apele din apropierea peninsulei coreene, avertizând că această acțiune ar putea provoca un conflict atomic devastator, scrie Al Jazeera.

Într-o declarație transmisă luni de Agenția Centrală de Presă Coreeană, un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean al Apărării a declarat că Washingtonul ar introduce arme nucleare strategice americane în peninsula coreeană pentru prima dată din 1981.

„Aceasta este o situație foarte periculoasă, deoarece va aduce tensiunea militară regională într-o stare mai critică și poate incita cea mai gravă criză de conflict nuclear în practică”, a declarat purtătorul de cuvânt anonim.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Phenianul a susţinut că avioane americane au încălcat recent spaţiul aerian nord-coreean, în apropiere de coasta de est, potrivit unui purtător de cuvânt.

„Planul SUA este un șantaj nuclear flagrant împotriva Coreei de Nord, precum și a țărilor din regiune și reprezintă o amenințare gravă la adresa păcii”, a declarat KCNA.

Citește și