• Apelurile cu tehnologie de clonare vocală A.I. nu sunt permise.
  • Măsura vizează reducerea fraudei și a dezinformării electorale.
  • Statelor li se dau puteri pentru a acționa împotriva acestor practici.

SUA interzice apelurile cu voce A.I. Comisia Federală de Comunicații (FCC) a SUA interzice apelurile realizate cu tehnologie de clonare vocală. Noua regulă vine cu planul de a evita frauda și dezinformarea.

De ce au fost interzise apelurile telefonice cu voce A.I. în SUA?

Tehnologia de clonare vocală A.I. a devenit din ce în ce mai sofisticată, permițând creatorilor de campanii telefonice să imite vocile celebrităților, candidaților politici sau chiar ale membrilor familiei, crescând riscul de inducere în eroare a consumatorilor.

Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) a luat această decizie pentru a proteja consumatorii de fraude și dezinformare electorală crescute prin utilizarea tehnologiei de clonare vocală A.I.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Noua reglementare le oferă procurorilor statali autoritatea de a întreprinde acțiuni legale împotriva celor care folosesc tehnologia de clonare vocală A.I. în roboapeluri.

Deși utilizarea acestor roboapeluri în scopuri frauduloase era deja ilegală, noua decizie face ilegală însăși actul de a genera vocea falsă cu ajutorul A.I., extinzând cadrul legal pentru acțiuni de aplicare a legii.

Cum va impacta această măsură alegerile și lupta împotriva dezinformării?

Prin interzicerea utilizării tehnologiei de clonare vocală A.I. în roboapeluri, FCC speră să protejeze integritatea alegerilor și să reducă răspândirea dezinformării. Locuitori din New Hampshire au primit apeluri cu o voce similară cu cea a Președintelui Joe Biden, care îi descuraja să voteze. Interzicerea ar putea preveni astfel de incidente și ar putea asigura un mediu electoral mai sigur și mai informat.

Această măsură vine în contextul în care numărul roboapelurilor în SUA se ridică anual la zeci de miliarde, cu o tendință de creștere a celor realizate prin tehnologii de clonare vocală A.I., ceea ce subliniază importanța și urgența adoptării unor astfel de reglementări.

Citește și: