• Ajutorul vine în timp ce un oficial american de rang înalt a declarat că a fost stabilit cadrul unui acord pentru o încetare a focului de șase săptămâni în Gaza.
  • Operațiunea, desfășurată împreună cu forțele aeriene iordaniene, a fost prima dintre numeroasele anunțate de președintele Joe Biden.
  • Trei avioane militare americane C-130 au livrat peste 38.000 de mese într-un teritoriu în care, potrivit Națiunilor Unite, cel puțin 576.000 de persoane sunt la un pas de foamete.

Statele Unite trimis sâmbătă primul din ceea ce au declarat că va fi o serie de „airdrops” cu alimente în Gaza. Agențiile umanitare au avertizat asupra unui dezastru umanitar tot mai mare în enclava palestiniană în absența unui acord de încetare a focului, scrie Reuters.

Trei avioane militare americane C-130 au livrat peste 38.000 de mese într-un teritoriu în care, potrivit Națiunilor Unite, cel puțin 576.000 de persoane sunt la un pas de foamete. Palestinienii au postat videoclipuri pe rețelele de socializare în care se văd cutii cu ajutoare care sunt aruncate. Forțele iordaniene au participat, de asemenea, la operațiune.

Casa Albă a declarat că parașutările vor fi un efort susținut și că Israelul le sprijină.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Citește și