• Seulul vrea să propună României și vehiculele de luptă a infanteriei Redback.
  • Vor fi achiziționate trei sisteme de artilerie auto-propulsate testate la nivel de batalion, în total 155.000 de roți, dintre care 25 sunt noi.
  • Aceste obuze vor fi distribuite la cinci unități ale forțelor terestre române.

Sud-coreenii au pus ochii pe România. În timpul vizitei delegației oficiale românești în Coreea de Sud, vor fi semnate mai multe acorduri în domeniul apărării și nergiei, însă cel mai important este că se confirmă alegerea României pentru obuzierele autopropulsate K9 Thunder. Seulul nu vrea să se oprească aici, însă, pentru că vrea să propună României și vehiculele de luptă a infanteriei Redback.

Vor fi achiziționate trei sisteme de artilerie auto-propulsate testate la nivel de batalion, în total 155.000 de roți, dintre care 25 sunt noi. Aceste obuze vor fi distribuite la cinci unități ale forțelor terestre române. În total, România ar avea nevoie de 12 sisteme de artilerie de 155mm, dar ar putea achiziționa și altele, cu condiția să fie mai ieftine, dar să ofere aceleași avantaje în ceea ce privește protecția, conform licitației lansate anul trecut.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Sunt și trei companii străine, care oferă câteva avantaje în comparație cu echipamentele românești și cele de proveniență sovietică. Acestea au calibrul NATO de 155mm, asigură protecție balistică și au o precizie îmbunătățită, cu o distanță de tragere aproape de un kilometru și jumătate, cu un timp de întoarcere de aproximativ o minută și jumătate între fiecare salvă de șase proiectile, inclusiv ocuparea și părăsirea poziției de tragere.

Un aspect important este că aceste companii au un plan de transfer de tehnologie și asamblare în România. Dacă pre-contractul este încheiat cu succes, contractul final va fi discutat și stabilit în următoarele săptămâni, stabilindu-se termenii și condițiile acestuia.

Citește și