• Florin Iordache a câștigat șefia Consiliului Legislativ după ce a fost votat de 185 de parlamentari
  • Iordache a obținut mai multe voturi decât fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean
  • Pentru funcția de șef al Consiliului Legislativ nu există nicio procedură prin care să poată fi revocată

UPDATE 18:10 Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a fost votat, marți, să fie președintele Consiliului Legislativ. Iordache a obținut mai multe voturi decât fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, și decât candidatul propus de USR, Ionuț Duli Mazâlu.

Cele două camere ale Parlamentului l-au votat în plenul reunit pe Florin Iordache preşedinte al Consiliului Legislativ.

Iordache, susținut de PSD, a avut 185 de voturi, față de 41 de voturi Augustin Zegrean, propus de PNL, și două voturi pentru în cazul lui Mazâlu, propus de USR.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Deputatul Florin Iordache și fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al Consiliu Legislativ. Votul va avea loc în ședința plenului reunit al Parlamentului, care va începe de la ora 16.00.

Pentru aceeași funcție de președinte al Consiliu Legislativ candidează și Ionuț Duli Mazâlu.

De asemenea, pentru funcția de președinte Secția de evidență oficială a legislației și documentare din cadrul Consiliului Legislativ s-au înregistrat tot trei candidaturi, respectiv George Edward Dircă, Augustin Zegrean, Ciochiu Andrei.

Votul va fi dat în ședința plenului reunit a celor două camere ale Parlamentului, care este programată la ora 16.00.

Președinții Consiliului Legislativ nu au o limită de mandat şi nu există nicio procedură prin care să poată fi revocaţi.

Florin Iordache, cunoscut și drept „Altă întrebare”, a fost ministru al Justiției în guvernul condus de Sorin Grindeanu. A demisionat după protestele împotriva OUG 13/2017.

Potrivit Constituției, Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României.