• Indonezia a lansat miercuri una dintre cele mai mari campanii de vaccinare COVID-19 din lume
  • Președintele Joko Widodo a primit prima doză a unui vaccin chinezesc.
  • Indonezia se confruntă cu una dintre cele mai grave focare de coronavirus din Asia.

Campania are ca scop inocularea a 181,5 milioane de oameni, primii vaccinați primind vaccinul CoronaVac de la Sinovac Biotech din China, pe care Indonezia l-a autorizat luni, pentru utilizare de urgență, potrivit Reuters.

Îmbrăcat într-o cămașă albă și purtând o mască, președintele, cunoscut sub numele de Jokowi, a fost vaccinat la palatul prezidențial.

„Vaccinarea este importantă pentru a sparge lanțul transmisiei COVID-19 și pentru a ne oferi protecție și siguranță fiecărui indonezian și pentru a ajuta la accelerarea redresării economice”, a spus Jokowi după ce a primit injecția.

Recomandări

OFICIAL ÎN SCHENGEN
CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
PUTIN TESTEAZĂ ORȘENIK
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
VREMEA REA ÎNCHIDE A1

Ministrul Sănătății, Budi Gunadi Sadikin, a declarat că aproape 1,5 milioane de lucrători medicali vor fi inoculați până în februarie, urmați de funcționarii publici și de populația generală, în termen de 15 luni.

Spre deosebire de multe țări, Indonezia intenționează să își inoculeze mai întâi populația activă, mai degrabă decât persoanele în vârstă, parțial pentru că nu are suficiente date din studiile clinice privind eficacitatea CoronaVac la persoanele în vârstă.

Indonezia a raportat miercuri creșteri record zilnice atât în ​​cazuri, cât și în decese, ducând în total decesele provocate de coronavirus la 24.951 și infecțiile la 858.043.

Optimismul cu privire la campania de vaccinare a făcut ca stocurile indoneziene, care au crescut în ultimele zile, să-și extindă miercuri câștigurile, cu indicele principal în creștere cu 0,62%.

Guvernul a declarat că două treimi din cei 270 de milioane de cetățeni trebuie vaccinați pentru a obține imunitatea efectivului, costul programului fiind de peste 74 trilioane de rupii (5,26 miliarde de dolari).

Unii medici și-au exprimat îngrijorarea cu privire la campania de vaccinare și s-au întrebat cât de eficient va fi vaccinul Sinovac, chiar dacă au suferit una dintre cele mai mari rate de deces din lume din cauza virusului.

Indonezia a declarat că studiile sale au arătat că vaccinul CoronaVac are o rată de eficacitate de 65,3%, dar cercetătorii brazilieni au declarat marți, că vaccinul era eficient doar în proporție de 50,4%.

Cercetătorii turci au declarat în decembrie că CoronaVac a demonstrat o eficacitate de 91,25% pe baza analizei intermediare.