• Recordurile zilnice, lunare și din toate timpurile au scăzut, în timp ce țara a îndurat încă o săptămână de căldură brutală.
  • Joi, temperatura maximă la Aeroportul Internațional din Los Angeles a ajuns la 36 de grade Celsius, doborând recordul anterior din 8 septembrie cu cel puțin 4 grade Celsius.
  • Dacă sunt încă 32C după ce se întunecă, oamenii vor continua să își folosească aparatele de aer condiționat până târziu în noapte, adăugând astfel mai multă presiune asupra rețelei electrice.

Valul de căldură intensă care a lovit SUA în această săptămână a dus la creșterea temperaturilor, lăsând multe zone să se confrunte cu temperaturi extrem de ridicate timp de mai multe zile. Intensitatea acestui val de căldură a fost de neegalat – deoarece au fost doborâte recorduri zilnice, lunare și chiar recorduri de căldură din toate timpurile.

În total, aproape 1.400 de recorduri de căldură au fost doborâte în SUA în ultimele șapte zile. Aceste recorduri sunt doar o altă dovadă a extremelor fără precedent pe care le aduce criza climatică.Datele Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice din SUA (NOAA) arată câte recorduri au fost doborâte în ultimele șapte zile.

În total, în 622 de locuri s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată în ziua respectivă. Joi, de exemplu, temperatura maximă la Aeroportul Internațional din Los Angeles a ajuns la 36 de grade Celsius, doborând recordul anterior din 8 septembrie cu cel puțin 4 grade Celsius.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

Dar nu doar maximele zilnice au doborât recorduri – în unele locuri s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime zilnice din istorie. Temperaturile scăzute zilnice apar de obicei în mijlocul nopții și, deși pot părea mai puțin importante în timpul unui val de căldură, ele pot fi cruciale pentru sănătate și siguranță.

Dacă oamenilor nu li se oferă șansa de a se răcori pe timp de noapte, valurile de căldură pot deveni și mai severe și există un risc mai mare de boli legate de căldură, cum ar fi epuizarea din cauza căldurii. În plus, dacă sunt încă 32C după ce se întunecă, oamenii vor continua să își folosească aparatele de aer condiționat până târziu în noapte, adăugând astfel mai multă presiune asupra rețelei electrice.

Rețeaua electrică din California s-a confruntat cu o cerere record în această săptămână, ceea ce a provocat temeri legate de pene de curent în cazul în care oferta nu ar putea ține pasul. Unele locuri au depășit chiar și cele mai ridicate recorduri de căldură din toate timpurile în această săptămână. Marți, centrul orașului Sacramento California a atins 47C, ceea ce reprezintă cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în oraș la orice dată din orice an. Zona Sacramento a doborât recorduri zilnice de căldură pe tot parcursul săptămânii.

SUA înregistrează temperaturi maxime istorice pentru luna septembrie

Peste 200 de locuri din SUA au înregistrat, de asemenea, temperaturi maxime istorice pentru luna septembrie, potrivit NOAA. Unele dintre aceste recorduri au venit și din afara Californiei. Salt Lake City și-a egalat miercuri recordul istoric de temperatură, potrivit The Washington Post. Iar maximele record ale lunii septembrie au fost depășite în părți din Montana, Wyoming, Idaho și Dakota de Nord, adaugă ziarul.

Datele NOAA privind recordurile de temperatură arată impactul puternic al crizei climatice. În ultimul an, în 67 de locuri din SUA s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată – în comparație cu doar trei locuri care au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din istorie. Pe măsură ce criza climatică se accentuează, temperaturile vor continua să crească și ar trebui să ne așteptăm să cadă și mai multe recorduri.

Un grup de experți în știința climei din cadrul Națiunilor Unite a avertizat că, în cazul în care lumea va atinge o încălzire de 2C peste temperaturile din secolul al XIX-lea, valurile de căldură, care înainte se produceau o dată la 50 de ani, vor apărea la fiecare trei sau patru ani – și vor deveni cu 2,7C mai fierbinți. Deja, lumea s-a încălzit cu aproximativ 1,1-1,2C peste temperaturile din secolul al XIX-lea.