• Ieri s-a împlinit un an de când școala s-a mutat în online
  • Sorin Cîmpeanu susține că testele non-invazive sunt soluția
  • Ministrul Educației spune că nu exista suficient personal pentru testele antigen

S-a împlinit un an de când școala românească s-a împărțit între real și digital. Elevii au trecut prin mai multe variante. Când online, când la clase, când în format hibrid.

Învățământul are acum o șansă să revină la normal, prin testarea non-invazivă. Franța și Austria folosesc deja astfel de teste, bazate pe probe luate din salivă. Sunt proceduri mai simple decât testele antigen.

Testele rapide, pe bază de salivă pot fi o soluție pentru că ele nu creează niciun fel de neplăceri copiilor. Însă, cred că ar trebui luat în calcul că ele să fie repetate săptămânal pentru că cel mai mare risc de infectare nu este în școală, ci este în drum spre și de la școală.”, spune Robert Similea, părinte.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat la Aleph News că testele antigen rapide impun folosirea unui personal medical care nu este tot timpul prezent în școli.

Prin caracterul lor non-invaziv ar genera, din punctul de vedere al sistemului de educație un accept mai ușor din partea părinților, știindu-se faptul că pentru testarea elevilor este necesar acordul părinților.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.